SVI SU POBJDENICI

Predsjedništvo HSS-a zadovoljno izborima

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 08.06.2009 21:53
  • Objavljeno 08.06.2009 u 21:49
Stipe Gabrić Jambo i Josip Friščić

Stipe Gabrić Jambo i Josip Friščić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Jakov Prkić

Prošireno Predsjedništvo HSS-a analizirajući na današnjoj sjednici rezultate proteklih izbora za regionalnu i lokalnu samoupravu, izrazilo je zadovoljstvo jer je HSS dobio 185 neposrednih izabranih dužnosnika, izjavio je večeras Hini predsjednik HSS-a Josip Friščić

Naime, stranka sada ima 35 dužnosnika više nego nakon izbora 2005., kada je HSS osvojio 150 vijećničkih mjesta u općinama, gradovima i županijama. Friščić je naglasio kako je na ovim izborima HSS po prvi put na izbore izišao u većini jedinica lokalne i regionalne samouprave s partnerima s kojima obnaša vlast na državnoj razini.

Izražavajući zadovoljstvo naglasio je da u 13 županija HSS ima ili župane (tri župana) ili zamjenike župana. 'To je za HSS potvrda politike koja je vođena, programa koji su bili jasni, te priprema za izbore i načinima njihovog vođenja', rekao je Friščić, te dodao da ga veseli što u stranku prilaze novi mladi ljudi, pa HSS sada ima više od 47.000 članova.

Podsjetio je da su u siječnju prošle godine nakon konstituiranja Vlade i ulaska HSS-a u Vladu mnogi prognozirali da će se stanka podijeliti i oslabiti, a ogranci pasivizirati, no, kazao je, to se nije dogodilo a od tada se broj novih članova HSS-a povećao za 15.000.

Friščić je rekao da su već počeli razgovori o tome što činiti u temeljnim ograncima te je dogovoreno da se do kraja rujna održe izborne skupštine u svim ograncima, u listopadu izborne skupštine općinskih i gradskih organizacija, do sredine studenoga u županijskim organizacijama i gradu Zagrebu, a krajem prosinca Glavna skupština HSS-a.

Prošireno Predsjedništvo danas je razmatrano i izvješće Državne revizije, čiji je nalaz za HSS-a bezuvjetan, bez primjedbi na poslovanje, dodao je. Friščić je najavio okupljanje stranačkih dužnosnika 10. lipnja u Trebarjevu Desnom, dan uoči rođendana braće Radić kako bi se odala počast osnivačima HSS-a, a 5. srpnja će Organizacija žena HSS-a 'Hrvatsko srce' hodočastiti Majci Božjoj u Molve.

Friščić je izvijestio i da je stranka analizirala prve rezultate izbora za Europski parlament, jer HSS djeluje u obitelji europskih pučkih stranaka, a prvi rezultati govore da je to najjača politička snaga Europe.

Izrazio je očekivanje da će se već u ovom mandatu Europskog parlamenta održati izbori i za Europski parlament u Hrvatskoj i da ćemo, kako je kazao, 'ući u zajednicu europskih zemalja a time i u najsnažniji klub. Među tim političarima imamo partnere i prijatelje koji će nam znati pomoći u bržem rješavanju naših problema u procesu pridruživanja EU, i povlačenju određenih sredstava', istaknuo je predsjednik HSS-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi