SKRIVENE INDICIJE

Predsjednik IDS-a: Miletić manipulira javnošću; istupio je iz stranke dan nakon pokretanja stegovnog postupka

14.02.2022 u 18:56

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus rekao je kako se u slučaju pokretanja stegovnog postupka protiv bivšeg predsjednika IDS-a i sadašnjeg župana Boris Miletića ne radi o osobnom sukobu te da Miletić, koji nije htio iznijeti svoje argumente nego je izišao iz IDS-a, sada manipulira javnošću

"Ja sam još 11. rujna, prilikom preuzimanja dužnosti predsjednika stranke poručio kako je IDS snažan koliko se drži svojih pravila te kako ona moraju vrijediti za svakog člana, a posebice za onoga koji obnaša neku visoku dužnost. Mi smo 4. veljače pokrenuli stegovni postupak protiv njega, a on je dan kasnije sam istupio iz stranke i o tome smo upoznali sva naša stranačka tijela", rekao je Paus u ponedjeljak u Oporbenom zarezu Hrvatskog radija.

Dodao je kako je time Miletić rekao što misli o ovim događajima u stranci.

O razlozima zbog kojih je pokrenut stegovni postupak protiv Miletića, predsjednik Paus nije htio govoriti ustvrdivši kako se radi o unutarstranačkim stvarima te da je Predsjedništvo stranke htjelo ispitati sve činjenice.

"U međuvremenu Miletić je istupio iz stranke i jasno poručio što misli o tome. Ovo je unutarstranačka stvar i smatram da time građani nisu uskraćeni po pitanju transparentnosti IDS-a. Ne radi se u ovom slučaju o trošenju javnog novca i odlukama koji se tiču građana, ovo je jedna unutarnja stvar i građani nisu ukraćeni za to. Razlozi su se tek trebali ispitati, bilo je govora samo o indicijama, a Miletić očito nije htio govoriti o njima" - naglasio je Paus.

Istaknuo je kako je Miletić bio pozvan na sastanak Predsjedništva i da nije istinita Miletićeva konstatacija da mu je on rekao da ne dođe na sastanak o tome.

"Bespredmetno je o tome govoriti, on je svojim istupanjem iz stranke poslao jasnu poruku. Mogao se odazvati pozivu Predsjedništva i iznijeti svoje argumente ali očito nije htio, izašao je iz stranke", zaključio je Paus.

  • +17
Konferencija za medije IDS-a Izvor: Pixsell / Autor: Srećko Niketić

Istaknuo je da se u ovom slučaju "ne radi o nikakvom osobnom sukobu" te da Miletić "sada manipulira javnošću".

Paus je ponovio kako IDS neće tražiti od župana Miletić da vrati mandat jer je on taj mandat dobio od građana, a ne od IDS-a.

"IDS je na posljednjim lokalnim izborima dobio većinu u skupštini zajedno s Miletićem na istome programu. On je obećao građanima da će taj program provesti u naredne četiri godine, uvjereni smo da će to napraviti i ukoliko bude provodio taj program ne vidim razloga zašto bi mi stvarali probleme po tom pitanju i nećemo tražiti od njega da vrati mandat", poručio je Paus.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus je, gostujući u emisiji "Oporbeni zarez", na dan kada je prije 32 godine osnovan Istarski demokratski sabor, poručio kako je od samog početka djelovanja ta stranka "dala jedan okvir u kojem su građani od Istre napravili jednu od najuspješnijih regija u Hrvatskoj".