FINALE KAMPANJE

Predsjednički kandidati i na blagdan u čak dva sučeljavanja!

26.12.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Dan nakon Božića, na Stjepanovo, četvero predsjedničkih kandidata nastupiti će u čak dva sučeljavanja. Naime, zadnji dan izborne kampanje, 26. prosinca, Ivo Josipović, Milan Kujundžić, Ivan Vilibor Sinčić i Kolinda Grabar Kitarović sučeliti će se najprije u jutarnjem terminu na Hrvatskom radiju, a potom uvečer također i na HRT-u

Predsjednički kandidati odmjeriti će snage na prvom programu Hrvatskog radija u terminu od osam do 10 sati, a sučeljavanje će voditi iskusni urednici 'Poligrafa' - Milena Jukić Ugrin i Mislav Togonal.

Riječ je o trećem sučeljavanju svih predsjedničkih kandidata, budući da su se prvom sučeljavanju 21. prosinca na HTV-u odazvali samo Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić, dok je sučeljavanje predsjedničkih kandidata u organizaciji Mediaservisa proteklo bez Kujundžića.

Dosad smo sučeljavanje svih četvero predsjedničkih kandidata imali priliku vidjeti na RTL-u i Novoj TV, pri čemu je zadnje televizijsko sučeljavanje privuklo pred male ekrane svakog drugog gledatelja. Naime, kako su se pohvalili s Nove TV, gledalo ga je više od 840 tisuća gledatelja.

Nova TV objavila je i podatke istraživanja agencije Ipsos plus, provedenog na reprezentativnom uzorku od 600 građana, a prema kojem su najbolji dojam na građane ostavili Ivo Josipović (51 posto pozitivnih dojmova) i Ivan Vilibor Sinčić (45 posto). Kolinda Grabar Kitarović ostavila je pozitivan dojam na 40 posto ispitanih građana, a Milan Kujundžić na 22 posto ispitanika. Također, Ivo Josipović ostavio je negativan dojam na 28 posto ispitanih građana, kao i Ivan Sinčić i Kolinda Grabar Kitarović, dok se 60 posto ispitanih građana u istraživanju izjasnilo da ih se nastup Milana Kujundžića u sučeljavanju negativno dojmio.

Podsjetimo, i sami predsjednički kandidati priznali su nakon sučeljavanja da je bilo pokojeg niskog udarca pa se tako Ivan Sinčić požalio novinarima da ga je Kujundžić 'napadao na osobnoj razini', a Kolindu Grabar Kitarović uvrijedila je Josipovićeva sintagma o lutki na koncu.

Posljednji dan kampanje predsjednički kandidati započet će već sučeljavanjem u osam sati u jutarnjem programu Hrvatskog radija – na Prvom, a završiti finalnim večernjim sučeljavanjem na HTV-u. Danijela Trbović bit će moderatorica zadnjeg televizijskog sučeljavanja, koje će se održati u prime time terminu HTV-a te će se istovremeno prenositi na Prvom i Četvrtom programu.