repovi razgovora za n1

Predsjednica tvrdi da nije pozvala građane da biraju pravu Hrvatsku, a postoji video koji je demantira

29.12.2019 u 14:22

Bionic
Reading

Iako Kolinda Grabar Kitarović tvrdi da nije birače pozvala da biraju pravu Hrvatsku na skupu u Karlovcu u petak koristila je upravo te riječi

Grabar Kitarović, aktualna predsjednica i kandidatkinja za drugi mandat, u nedjelju je gostovala na N1 televiziji koja je željela organizirati sučeljavanje kandidata uoći drugog kruga, ali se Zoran Milanović nije pojavio.

Zbog toga se debata pretvorila u intervju u kojem je Grabar Kitarović govorila je o kampanji, vanjskoj politici, Bandićevim kolačima, suprugu Jakovu, a dogodio joj se i manji gaf.

Odmah na početku razgovora urednica Nataša Božić je pitala predsjednicu zašto je u Karlovcu birače pozvala da biraju pravu Hrvatsku i kakva je to onda druga Hrvatska.

Predsjednica je rekla da ona to nije izgovorila, već da je rekla da glasaju za ponosnu Hrvatsku.

“Ne želim da se dijelimo na ili mi ili oni, već dajmo glas za Hrvatsku koja se okuplja oko zajedničkih vrijednosti”, odgovorila je Grabar Kitarović dodavši da biračima na skupu u Karlovcu nije rekla da biraju “pravu Hrvatsku”.

No, u Karlovcu je u petak kazala baš to.

“Pozivam još jednom sve članove, birače, simpatizere HDZ-a i ostalih partnerskih stranaka, pozivam sve državljanje RH da u drugom krugu biraju pravu Hrvatsku”, rekla je tada Grabar Kitarović.

Video sa gore navedenom izjavom možete pogledati OVDJE i OVDJE.

Kolinda Grabar-Kitarović u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Davor Gobac, Boris Vujčić, Sunčana Glavak, Renato Petek…