IZ BRUXELLESA

Predsjednica darovala hrvatske dresove Trumpu i May te poslala poruku Vatrenima

11.07.2018 u 13:31

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je u Bruxellesu na samitu NATO-a, odakle se osvrnula na večerašnju utakmicu koju Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva igra protiv Engleske. Predsjednica večeras neće moći bodriti hrvatske nogometaše s tribina, kao na prošle dvije utakmice, ali im je iz Bruxellesa ipak poslala poruku

Na upit hoćemo li se boriti za prvo ili treće mjesto predsjednica je rekla da vjeruje da ćemo se boriti za prvo mjesto te je poručila da se vidimo u finalu.

'Poslala sam jutros Zlatku Daliću i svim našim Vatrenima poruku da se drže i igraju najbolje i najljepše što mogu, neopterećeni rezultatom, ali neka igraju za svoje obitelji i naše mlade koji traže šansu u Hrvatskoj, za našu Hrvatsku, hrvatski narod i sve građane i sve one koji navijaju za Hrvatsku diljem svijeta, a vidjeli smo da takvih ima puno', poručila je hrvatska predsjednica.

'Bit ćemo na večeri, ali bit ću s njima svim srcem, naći ću načina da nekako nosim nacionalne boje. Mislim da ne bi baš bilo u redu da nosim dres, no bit će sa mnom, pokraj mene, i bit će načina da pokažem i kroz nekakav fizički element potporu našem timu, da smo s njima, ovoga puta ne na utakmici, ali u srcu, i da se vidimo u finalu', rekla je.

Predsjednica je u Bruxellesu iskoristila priliku te je personalizirani dres hrvatske nogometne reprezentacije poklonila i predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu, ali i britanskoj premijerki Theresi May.

Spomenimo i da niti May (kojoj je premijer Andrej Plenković već poklonio hrvatski dres) niti bilo koji drugi predstavnik britanskih vlasti neće ići na utakmicu Hrvatska-Engleska u Rusiju jer bojkotiraju prvenstvo zbog slučaja trovanja britanskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala, za što optužuju službenu Moskvu.

Hrvatska reprezentacija neće biti bez podrške najviših državnih dužnosnika jer će je s tribina bodriti predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Predsjednica RH Grabar Kitarović u loži sa Šukerom, Infantinom i Medvedevim Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
  • +6
Andrej Plenković i Gordan Jandroković dobro raspoloženi odletjeli za Rusiju Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL