SUMMIT U LONDONU

Plenković se družio s Theresom May, razmijenili su dresove

10.07.2018 u 18:20

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sutra putuje u Moskvu na utakmicu Hrvatska - Engleska, a danas se na Twitteru oglasio iz Londona, u kojemu boravi na dvodnevnom summitu EU-zapadni Balkan na kojem se družio s britanskom premijerkom Theresom May

'Ugodni razgovori s Theresom May o nogometu u Londonu uoči polufinala. Nogomet dolazi u Hrvatsku!!', komentirao je Plenković na Twitteru uz fotografije na kojima nasmijan s britanskom premijerkom i domaćicom skupa pozira s nogometnim dresovima.

Na sutrašnju polufinalnu utakmicu Hrvatske i Engleske u Moskvi putuje komercijalnom linijom, kako su tportalu potvrdili iz Vlade, i troškove puta podmirit će sam.

  • +28
Hrvatska - Rusija, navijači na stadionu u Sočiju Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

S njime putuju predsjednik Sabora Gordan Jandroković i ministar rada Marko Pavić, a utakmica je izazvala velik interes općenito među navijačima pa su 'vatreni' zaslužni i za to što će u srijedu iz Zagreba poletjeti najveći putnički zrakoplov u povijesti Hrvatske.

Plenković je na londonskom summitu kao jedan od predstavnika Hrvatske, uz ministre vanjskih i unutarnjih poslova Mariju Burić Pejčinović i Davora Božinovića. Londonski summit peti je po redu sastanak na vrhu čelnika zemalja članica EU-a, predstavnika europskih institucija i najviših dužnosnika zemalja s jugoistoka kontinenta koje žele postati članicama EU-a.

Berlinski proces pokrenut je 2014. na inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel kako bi se ohrabrile zemlje regije na provedbu reformi i kako bi EU pokazala da unatoč zamoru od proširenja i dalje drži otvorena vrata za nove članice.