ODGOVOR SINDIKATIMA

Grabar-Kitarović: Podržavam zahtjeve učitelja, nastavnika i znanstvene zajednice

24.10.2019 u 17:36

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović putem Twittera je odgovorila na zahtjeve prosvjetnih sindikata da se očituje o svom stavu o zaostajanju plaća učitelja i svih zaposlenih u obrazovanju.

Predsjednica je ustvrdila da podržava zahtjeve sindikata i podsjetila da je do nepravednih smanjenja koeficijenata došlo 2012. pa je potrebno što prije pronaći rješenje.

'Kao što od početka mandata zagovaram dignitet struke, tako podržavam i zahtjeve učitelja, nastavnika i znanstvene zajednice da im se omoguće odgovarajući uvjeti i naknada za njihov rad.

Do nepravednih smanjenja koeficijenata dovela je bivša Vlada 2012. godine, stoga je što prije potrebno pronaći rješenje, kako podcijenjenim i potplaćenim službenicima u školstvu, tako i u zdravstvu te ostalim djelatnostima.

Pozivam na razuman okvir i vrijeme pregovora kako naši učenici ne bi trpjeli zaostatke i lošije učinke reforme koja je već prije deset godina mogla biti provedena', stoji u tvitu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

  • +14
Kolinda Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Podsjetimo, sindikati su danas nju i Miroslava Škoru pozvali da do 31. listopada objave svima njihov stav o zaostajanju plaća učitelja i svim zaposlenima u obrazovanju.