PAKIRANO U VUKOVARU

Predsjednica objasnila otkud srpske čokolade u njezinoj košari

07.12.2016 u 13:03

Bionic
Reading

Iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović dobili smo objašnjenje toga kako se čokoladica srpske tvornice Pionir našla u prigodnom paketu koji je dijelila dubrovačkoj vrtićkoj djeci prigodom blagdana sv. Nikole te Dana branitelja Dubrovnika

Naime, pakete je Ured predsjednice nabavio putem javne nabave od tvrtke Žitnjak u vlasništvu Agrokora. Nabavljeni prigodni paket, prema deklaraciji, pakiran je u Vukovaru sadrži jednu 'spornu' čokoladicu.

'Spomenutim prigodnim paketom upotpunjena je košara puna hrvatskih proizvoda, što je rezultiralo time da se među tristotinjak proizvoda našlo i nekoliko 'spornih'', kažu za tportal iz Ureda predsjednice.


Izražavaju žaljenje ako je to nekoga osobno povrijedilo, no smatraju kako je gesta darivanja važnija od same čokoladice.

Predsjednica je pak u Rijeci komentirala cijeli slučaj istaknuvši da je bila time neugodno iznenađena. Rekla je da nije osobno provjeravala sadržaj košarica podijeljenih djeci.

'Iznimno sam razočarana jer osobno zastupam i podržavam kampanju Kupujmo hrvatsko. U toj košari su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsjednica mora promicati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi. Roditeljima koji su dobili te čokoladice ćemo se ispričati i poslati hrvatske proizvode, dodala je predsjednica.

Podsjetimo, bura se dignula nakon što je Dubrovački dnevnik objavio reakciju roditelja koji je smatrao neprimjerenim to da predsjednica za Dan branitelja Dubrovnika djeci poklanja čokoladice iz države koja je izvršila agresiju na taj grad.

Sam vlasnik tvornice Pionir, srpski poduzetnik Miroljub Aleksić kazao je kako ne vidi u čemu je problem te kako on zna dijeliti slatkiše hrvatskih proizvođača.