POPULARNIJA OD ŠEFICE

Predsjednica Litve ima opasnu tjelohraniteljicu: Boji se samo jedne stvari...

15.10.2018 u 22:05

Bionic
Reading

Litavska predsjednica Dalia Grybauskaite jedna je od najpopularnijih osoba u toj baltičkoj državi, no predsjedničinu popularnost opasno je zasjenila ona njezine osobne tjelohraniteljice Simone Daumantiene nakon što je nedavno za jedan tamošnji list dala intervju poslije godina nagovaranja

31-godišnjoj Simoni Daumantiene posao čuvara štićenih osoba ostvarenje je snova. Tjelohraniteljica, koja je nazočna na mnogim službenim fotografijama litavske predsjednice Dalije Grybauskaite, svojim izgledom ne može ne privući pažnju, a smatra kako onaj tko zadobije povjerenje predsjednice ne bi trebao govoriti o svojem nesvakidašnjem poslu.

Ona je, priznaje, od djetinjstva sanjala kako će jednog dana postati profesionalna sportašica te se dug niz godina ozbiljno bavila biciklizmom i fitnesom. Preokret u njezinu životu dogodio se nakon što je upoznala osobu koja je bila izravno uključena u sigurnost štićenih osoba u Litvi, a koja je zamijetila njezinu atletsku građu te joj je ponuđeno da se prijavi na testiranje.

Simona Daumantiene Izvor: Društvene mreže / Autor: Simona Daumantiene

Sportašica je uspješno položila mukotrpne testove te se pridružila posebnoj postrojbi litavske policije koja se brine za sigurnost štićenih osoba. Kao pratnja litavskoj predsjednici obišla je mnogobrojne zemlje, a ističe kako su žene idealne za ovaj posao jer značajno nadilaze muškarce u brzini reakcije i intuicije.

OBUČENA DA ČUVA

Tjelohraniteljicu imala i Jadranka Kosor

Bivša premijerka Jadranka Kosor također je imala tjelohraniteljicu, čiji identitet zbog prirode posla nije otkriven. Tjelohraniteljica nekadašnje premijerke, pisali su prije devet godina mediji, prava je profesionalka obučena za sve moguće situacije. Između ostalog, završila je zahtjevnu obuku u Izraelu, majstorica je džiju-džicua te vrhunski strijelac iz vatrenog oružja. 

U svoje slobodno vrijeme tjelohraniteljica vozi bicikl, pliva i šeće sa svojim psom, a zanimljivo je kako priznaje da se boji paukova. U svakodnevnom životu ne razlikuje se od svojih vršnjakinja, ali za posao odijeva stroga poslovna odijela koja skrivaju njezine brojne tetovaže, a koje se prema pravilniku tamošnjih sigurnosnih službi ne smiju isticati.