okončana drama

Predao se Željko Dolački, nakon dva dana taksijem stigao u Remetinec

07.02.2019 u 22:21

Bionic
Reading

Željko Dolački, suspendirani policajac u odsutnosti osuđen zbog krađe zlata i novca iz sefa u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije, u četvrtak se pojavio u remetinečkom zatvoru nakon što dva dana nije bio dostupan pravosudnim i policijskim tijelima.

Pred zatvorsku zgradu Dolački je došao taksijem iza 22 sata nakon čega je ušao u kaznionicu gdje ga očekuje uobičajena kažnjenička procedura, od liječničkog pregleda do smještaja na odjel.

Potraga za Dolačkim pokrenuta je nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio na šest godina zatvora te povrat 3,3 milijuna kuna zbog krađe zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura iz policijskog sefa koji nikada nisu pronađeni.

<<Frajer s dugom kosom i kožnom jaknom poskliznuo se na 'dečkima s Knežije', dizao se i padao, a sada je netragom nestao>>

  • +3
Željko Dolački u Remetincu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Kako Dolački nije nađen na poznatim adresama za njim je u srijedu raspisana tjeralica.

  • +19
Željko Dolački Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Dolački je u utorak nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu i povrat 3,3 milijuna kuna, no kako se nije pojavio na izricanju presude izbjegao je odvođenje iza rešetaka. Obrazlažući presudu sutkinja Maja Štampar Stipić kazala je da je tijekom suđenja nedvojbeno utvrđeno da je Dolački počinio sve za što ga je Uskok teretio u optužnici te da je sve potkrijepljeno iskazima svjedoka i vještaka.