MALO KIŠE U NEDJELJU

Praznici pred nama bit će ugodno topli do +27

05.10.2012 u 18:51

Bionic
Reading

Za produženi vikend koji je pred nama vrijeme će uglavnom biti lijepo i sunčano, osim u nedjelju kada bi u cijeloj Hrvatskoj moglo biti slabe kiše, najavljuju prognostičari

U subotu će u kopnenom području biti sunčano i toplo. U noći i ujutro moguća je kratkotrajna magla ili niska naoblaka. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 8 do 13°C, dok će najviše dnevne biti od 21 u gorskim krajevima do 26°C u Slavoniji.

Na cijelom Jadranu u subotu će biti sunčano i toplo. Na sjevernom Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na srednjem i južnom Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka bit će od 14 do 19°C, a dnevna od 23 do 27°C.

U nedjelju ujutro u unutrašnjosti postupno će se naoblačiti. U drugom dijelu dana oblačno će biti posvuda te će postoji mogućnost za slabu kišu, i to uglavnom kasno popodne i navečer. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 13°C, a najviša dnevna od 20 do 24°C.

Na Jadranu će se ujutro na sjevernom dijelu postupno naoblačiti, dok će na ostatku Jadrana jutro biti sunčano. U drugom dijelu dana oblačno će biti posvuda, a u Istri i na sjevernom Jadranu moguća je slaba kiša ili pokoji lokalni pljusak. Vjetar će biti slab promjenjiva smjera, a navečer i tijekom noći na cijelom Jadranu zapuhat će umjerena bura s jakim udarima. Jutarnja temperatura zraka bit će od 14 do 19°C, a najviša dnevna od 23 do 26°C.

U noći s nedjelje na ponedjeljak slijedi razvedravanje, pa će u ponedjeljak u kopnenom području biti pretežno sunčano, ali svježije, jedino tijekom jutra moguća je kratkotrajna magla ili niska naoblaka. Puhat će na zapadu slab do umjeren sjeverozapadnjak na istoku. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 7 do 10°C, dok će najviše dnevne biti od 14 do 19°C u Slavoniji.

Nakon razvedravanja tijekom noći na cijelom Jadranu biti će sunčano i vedro. Puhat će umjerena bura s jakim udarima, koja će do kraja dana uz obalu oslabiti, dok će na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana okrenuti na umjeren, na udare do jak sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka bit će od 12 do 17°C, na krajnjem jugu koji stupanj viša, a dnevna od 21 do 26°C.

Utorak će biti dosta nestabilan. Tijekom jutra u sjeverozapadnoj unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu bit će djelomice sunčano uz mogućnost jače naoblake. Tijekom dana naoblačit će se u većini krajeva. Tijekom popodneva u unutrašnjosti moguća je povremena slaba kiša. Vjetar će oslabiti te će u unutrašnjost i na Jadranu puhati slab vjetar promjenjiva smjera. Jutro će biti svježe pa će temperatura zraka u unutrašnjosti biti od 5 do 8 i od 9 do 14°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati između 17 i 23°C.

Do kraja tjedna zadržat će se nestabilnije vrijeme, većinom bez većih promjena temperatura. U gorskim krajevima i u unutrašnjosti u situaciji vedre noći moguća je kratkotrajna jutarnja magla.