tko je zainteresiran?

Pravobraniteljica za djecu traži dvoje zamjenika

07.12.2017 u 13:29

Bionic
Reading

Nedavno izabrana pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević objavila je javni poziv za prijavu kandidata za dvoje svojih zamjenika koje će u konačnici, na osam godina, izabrati Hrvatski sabor

Za zamjenika pravobraniteljice može biti izabrana osoba koja je hrvatski državljanin i ima prebivalište u Hrvatskoj, visoko je obrazovana, ima najmanje pet godina radnog iskustva, nije osuđivana i protiv nje se ne vodi kazneni postupak za djela za koja se postupak pokreće po službenoj dužnosti. Jedan od zamjenika mora biti pravne struke.

Koju dokumentaciju u svojoj prijavi kandidati trebaju priložiti navedeno je u Javnom pozivu objavljenom u Narodnim novinama, na internetskoj stranici pravobraniteljice i na portalima MojPosao.hr i Posao.hr.

S obzirom na rokove prijave i rad Sabora, kojem 15. prosinca počinje jednomjesečna stanka, pravobraniteljica će zamjenike dobiti tek u idućoj godini.

Naime, rok za dostavu prijava je 15 dana od objave javnog poziva u Narodnim novinama (6. prosinca), dakle praktično do božićnih blagdana. Pravobraniteljica će potom, u roku od 30 dana, Saboru predložiti kandidate za svoje zamjenike.

Sjednica Hrvatskog sabora Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Novi Zakon o pravobranitelju za djecu obvezao je pravobraniteljicu da u roku od osam dana od dana stupanja na dužnost pokrene postupak izbora zamjenika.