'PREMA ŽELJI UMRLOG'

Praljkova osmrtnica potvrđuje: Sahrana samo u krugu obitelji, datum za sada nepoznat

02.12.2017 u 11:10

Bionic
Reading

U dnevnim novinama izašla je osmrtnica i obavijest o smrti Slobodana Praljka. Datum i mjesto sahrane nisu poznati

'U srijedu 29. XI. 2017. umro je SLOBODAN PRALJAK. Prema želji umrlog, sahrana će biti obavljena u krugu obitelji. Kaća Praljak, žena Slobodana Praljka s obitelji',  jedino je što stoji u osmrtnici u dnevnim novinama objavljenoj u petak.

Riječ je o potvrdi informacije kako je Praljak u oporuci zaželio upravo ispraćaj bez pompe. U pismu koje je napisao prije četiri godine i poslao obitelji da ga otvori u slučaju njegove iznenadne smrti Praljak je napisao kako ne želi javni sporovod s vojnim počastima, već ispraćaj u krugu obitelji i prijatelja. Također je napisao da ne želi grob, već da se njegov pepeo prospe po Mirogoju.

  • +11
Sva lica Slobodana Praljka Izvor: Cropix / Autor: cropix

Koliko je poznato, tijelo Slobodana Praljka još nije stiglo u Hrvatsku.  Preliminarni rezultati obdukcije ukazuju na to da je Praljak umro od trovanja cijanidom, objavilo je na Twitteru nizozemsko državno odvjetništvo.

Toksikološka analiza pokazala je 'koncentraciju kalij-cijanida u Praljkovoj krvi. To je rezultiralo otkazivanjem rada srca koji je vjerojatni uzrok smrti', rekli su u odvjetništvu.