ČEKA SE DATUM

Praljak na pogreb 'pozvao' 12 prijatelja, komemoracije će ipak biti?

02.12.2017 u 19:31

Bionic
Reading

Intiman pogreb kakvog je Slobodan Praljak opisao u svojevrsnoj oporuci koju je poslao prije dvije godine svojoj obitelji uključuje 12 prijatelja. Iako će po svojoj želji biti ispraćen daleko od očiju javnosti, za njega će biti održana komemoracija

Kako donosi Dnevnik HTV-a, Praljak je u pismu koje je prije dvije godine stiglo njegovoj obitelji želio pogreb samo u prisutstvu njih i 12 prijatelja.

Kada će njegovo tijelo biti dovezeno u Zagreb nije poznato, pa se stoga ne zna niti datum ispraćaja. Niti na osmrtnici koju je obitelj u petak objavila u novinama ne stoji datum. Piše tek: 'U srijedu 29. XI. 2017. umro je SLOBODAN PRALJAK. Prema želji umrlog, sahrana će biti obavljena u krugu obitelji. Kaća Praljak, žena Slobodana Praljka s obitelji'.

S druge stranje Hrvatski generalski zbor u čijim se prostorijama na Gornjem Gradu građani upisuju u knjigu sjećanja, kažu kako planiraju održati komemoraciju za Praljka u dvorani Vatroslav Lisinski. Kada? Niti to još nije poznato.

  • +19
U Hrvatskom generalskom zboru otvorena knjiga žalosti povodom smrti Slobodana Praljka Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL