sukob sdp-ovaca

Voditelj ureda Davora Bernardića pretukao je zastupnika SDP-a Hajdukovića, ekspresno je izbačen iz stranke

08.06.2020 u 12:24

Bionic
Reading

Tomislav Mikulin (26), koji je u nedjelju poslijepodne priveden u PU osječko-baranjsku zbog verbalnog, a potom i fizičkog napada na Domagoja Hajdukovića, saborskog zastupnika SDP-a i predsjednika ŽO SDP-a Osječko-baranjske županije, bit će tijekom današnjeg dana predan pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kaznena djela nanošenje tjelesne ozljede i nasilja u obitelji

Inače, riječ je o voditelju Ureda predsjednika SDP-a Davora Bernardića i njegovoj desnoj ruci, javlja Jutarnji list.

Mikulin je, kako smo već izvijestili, osumnjičen da je u nedjelju poslijepodne prvo verbalno, a potom i fizički u Osijeku nasrnuo na Hajdukovića, što je u odgovoru na naš upit potvrdila i PU osječko-baranjska.

- Danas oko 17.30 sati policija je putem telefona zaprimila prijavu 39-godišnjeg hrvatskog državljanina da ga je na ulici verbalno i fizički napala njemu poznata muška osoba. Prijavitelj je zatražio liječničku pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek gdje su mu liječnici konstatirali da je lakše ozlijeđen. U službene prostorije policije doveden je 26-godišnji hrvatski državljanin za kojega je prijavitelj naveo da ga je verbalno i fizički napao. Kriminalističkim istraživanjem utvrdit će se sve okolnosti postojanja prekršajne i kaznene odgovornosti," izvijestila je PU osječko-baranjska. Motivi ovog napada bit će poznati nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja.

SDP promptno izbacio Mikulina iz stranke

U trenutku kada je dao prvu izjavu vezano za fizički napad na Domagoja Hajdukovića, predsjednika osječko baranjskog SDP-a, predsjednik stranke Davor Bernardić nije znao tko je počinitelj.

'Znao sam da je Domagoj Hajduković napadnut, no ujutro kada su me novinari za to pitali još nisam imao informaciju da je napadač Tomislav Mikulin', kazao je Bernardić koji je za Jutarnji list dodao da mu je žao što se to dogodilo Hajdukoviću.

Iz SDP-a su kasnije priopćili kako je na telefonskoj sjednici Predsjedništva SDP-a donesena odluka da se višeg stručnog suradnika, zaposlenog u Središnjici stranke Tomislava Mikulina isključi iz članstva stranke te da ga se udalji s radnog mjesta. Povod je fizički napad na saborskog zastupnika SDP-a Domagoja Hajdukovića.