SAM SE OTKRIO

Poznato je tko je izblamirao oporbu i jezero Peruća pretvorio u rijeku

29.03.2018 u 14:31

Bionic
Reading

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja na Facebooku se posipao pepelom i priznao kako je on kriv za to što je u oporbenom zahtjevu za opozivom potpredsjednice Vlade Martine Dalić jezero Peruća nazvano rijekom Peruća, zbog čega im se sama Vlada narugala u odgovoru

Kaže da ovaj nevažan detalj treba podsjetiti kako je došlo vrijeme da svatko tko obnaša bilo koju političku funkciju prihvati odgovornost za svoje pogreške.

'Iza svake krive odluke stoji ime i prezime konkretne osobe. A cijela javnost zna tko stoji iza afere 'savjetničke naknade', tko je doveo i tko je cijelo vrijeme štitio Antu Ramljaka u marifetlucima u kojima je Texo Managementu, njegovoj bivšoj tvrtki, isplaćeno 12 milijuna kuna. Ime i prezime mozga i političkog zaštitnika operacije 'savjetničke naknade' je Martina Dalić', piše Grmoja.

S obzirom na to da je Vlada na današnjoj sjednici odbila zahtjev oporbe, Grmoja zaključuje da je cjelokupna Vlada 'stala u obranu tog lešinarskog pothvata'. 'Umjesto da najure kompromitiranu ministricu, premijer i ostali članovi Vlade odlučili su je zaštititi. Pametnome dosta!', zaključuje Grmoja.

  • +7
Prosvjed protiv izgradnje termoelektrane Peruća Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

Podsjetimo, ujedinjena oporba u svom je zahtjevu navela šest razloga zbog kojih bi, po njihovom mišljenju, Dalić morala otići. Među njima je i onaj u kojem oporba Dalić zamjera to što se 'u nekoliko navrata javno zalagala za izgradnju termoelektrane na rijeci Perući'.

Vlada u odgovoru ističe da u Republici Hrvatskoj ne postoji rijeka s imenom Peruća. 'U Republici Hrvatskoj postoji rijeka Cetina, na kojoj je 1958. godine podignuta brana Peruća, čime je potopljeno naseljeno područje veličine oko 15 kvadratnih kilometara i stvorena umjetna akumulacija nazvana Perućko jezero, koje se koristi za reguliranje rada hidroelektrana Peruća, Đale i Zakučac', pojašnjavaju u Vladi.

Protiv izgradnje plinske elektrane je, podsjećamo, Most, a najglasniji je njihov Miro Bulj, čije je izlaganje o Perući bilo razlog ispada koji je Dalić imala prije nekoliko mjeseci u Saboru.