talijanski menadžer

Poznat identitet muškarca koji je preminuo na brodu ispred Hvara

13.08.2019 u 19:48

Bionic
Reading

Eugenio Vinci (57), talijanski menadžer, pronađen je jutros oko 10 sati mrtav na brodu u hvarskoj luci na kojem je boravio sa svojom obitelji, suprugom i dvoje djece, te još četvero svojih sunarodnjaka i četiri člana posade

Vinci je od 2013. direktor društva Dico, koje upravlja nacionalnim lancem diskontnih trgovina Tuodì. Prije toga upravljao je kompanijom Bioenergie, specijaliziranom za obnovljive izvori energije, a tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća bio je generalni direktor tvrtke koja je proizvodila legendarne talijanske traperice Pop 84, poznate u to vrijeme i u Hrvatskoj, piše Večernji list

U njegovu društvu na brodu je i bivši senator Bruno Mancuso, sadašnji gradonačelnik Sant'Agata di Militello na Siciliji od kuda dolaze svi putnici na brodu.

'Nakon jela svi smo se osjećali loše, možda od plinova na brodu ili trovanja hranom. Ne znamo što se dogodilo, samo nam je odjednom svima bilo loše. Neki od nas su se ubrzo oporavili, no, na žalost, moj prijatelj Eugenio je izgubio svijest i udario glavom u brodskom toaletu. Dvoje djece je, također, u vrlo teškom stanju, u bolnici su i nadamo se da će se oporaviti i da će uzrok trovanja biti utvrđen nakon obdukcije. Zbunjeni smo, zajedno smo trebali provesti odmor koji se pretvorio u tragediju', kazao je talijanskim novinarima gradonačelnik i bivši senator Bruno Mancuso.

Podsjetimo, policijska uprava splitsko-dalmatinska danas oko 10,10 sati zaprimila je informaciju da je kapetan najavio uplovljavanje u hvarsku luku broda, na kojem je pronađen mrtav muškarac. Pet osoba s istog broda su zbog lošeg zdravstvenog stanja hitno prevezene u splitsku bolnicu.

Troje odraslih koji su zaprimljeni u splitskom KBC-u zbog navodnog trovanja hranom stabilno je, dok su simptomi kod dvoje male djece dosta teži i oni se nalaze na intenzivnom liječenju, rekao je u utorak doktor Dragan Ledina iz Kliničkog bolničkog centra Split.

"Nisam još siguran da je uzrok njihovih tegoba infektivne naravi to jest zarazna bolest, ali radi se o unosu toksina preko usta ili disanja", rekao je Ledina.

Policija je prethodno izvijestila kako sumnja u trovanje hranom, a iz Državnog inspektorata su potvrdili da su zapečatili jedan hvarski restoran zbog toga.

"Njihova obrada je u tijeku, u dva smjera, infektivno i toksikološka analiza njihovih krvih uzoraka", naglasio je Ledina.

Ledina je zaključio kako je potrebna detaljna epidemiološka analiza hrane i restorana u zadnja tri dana, da bi se mogla pretpostaviti povezanost trovanja hranom. Naglasio je kako možda školjke nisu uzrok trovanja, jer su poslužene samo dvije porcije, a oboljelo je šest osoba.

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Voditeljica Zavoda za intenzivnu pedijatriju dr. Branka Polić izjavila je kako je dvoje djece, u utorak zaprimljene u splitskom Kliničkom bolničkom centru na Firulama sa zdravstvenim poteškoćama izazvanim na Hvaru, životno ugroženo.

 "Djeca su u jako teškom stanju, životno su ugrožena, na respiratoru su oboje," rekla je Polić novinarima. Istaknula je kako kod to dvoje djece postoje "multiorganska zatajenja" te je potvrdila da su oboje djece talijanski državljani - petogodišnji dječak i 14-godišnja djevojčica.