u sarajevskoj ulici

[FOTO/ VIDEO] Ugašen požar u reciklažnom dvorištu u Novom Zagrebu, na terenu bilo na desetke vatrogasaca

04.05.2021 u 13:57

Bionic
Reading

Uz vojarnu Croatia u Novom Zagrebu izbio je požar u reciklažnom dvorištu

"Prema dojavi, radi se o požaru smeća u reciklažnom dvorištu. Gori otpad (plastika, papir i slično) na površini od cca 100 m2", kažu u JVP Zagreb.

Crni gusti dim uzdizao se visoko, a bio je vidljiv kilometrima.

  • +9
Požar u Utrinama Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Javna vatrogasna postrojba Zagreb na Facebooku javlja kako je na terenu devet vozila s 33 vatrogasaca. Požar je ubrzo lokaliziran, a uzroci požara još nisu poznati.

Sarajevska 3. Požar u reciklažnom dvorištu je lokaliziran, slijedi mukotrpno rastvaranje i dogašivanje. Na terenu su 9 vozila i 33 vatrogasca.

Objavljuje Vatrogasna postrojba ZagrebUtorak, 4. svibnja 2021.

'Sve je u dimu i brzo se proširilo', kaže čitatelj 24 sata.

Policija je vrlo brzo maknula ljude koji su bili blizu. Novinarka 24sata s terena javlja da se osjeti jak smrad. Novinarske ekipe morale su se maknuti dalje.

O svemu se oglasio i Ured za upravljanje hitnim situacijama. 'Požar u reciklažnom dvorištu na adresi Sarajevska cesta u Zagrebu je lokaliziran, a u tijeku je raskapanje i dogašivanje. Požar otpada zahvatio je površinu od oko 150 m2. Na terenu je Javna vatrogasna postrojba s 21 vatrogascem i šest vatrogasnih vozila, Dobrovoljna vatrogasna društva Botinec, Hrašće i Sveta Klara, Policijska uprava zagrebačka i Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida', stoji u priopćenju.