slijedi očevid

Požar na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci pod nadzorom, strahuje se da je stradalo više tisuća svinja

29.06.2018 u 09:22

Bionic
Reading

U četvrtak kasno navečer vatrogasci su pod nadzor stavili požar koji je oko 18 sati izbio na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci između Andrijaševaca i Cerne na vinkovačkom području. Neslužbeno se doznaje kako je šteta ogromna

Policijska uprava vukovarsko-srijemska u petak je priopćila kako su požar uz Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Vinkovaca gasili i vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz susjednih mjesta.

"U kasnim večernjim satima požar je stavljen pod nadzor. Kada se ostvare sigurnosni uvjeti, policija će obaviti očevid", stoji u priopćenju.

Razmjeri štete će se znati nakon obavljenog očevida, a po neslužbenim informacijama, u izgorjelim objektima farme stradalo je više od tisuću svinja, navode iz ŽC 112 Vukovar.

  • +15
Požar na PIK-ovoj farmi kod Vinkovaca Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Iako se iz PIK-a Vinkovci ne mogu doznati informacije o uzroku i posljedicama požara, a novinare se upućuje na Agrokor i njihovu Službu za odnose s javnošću, do novinara koji su ujutro izašli na teren kako bi snimili izgorjelu farmu došla je informacija da je u požaru stradalo čak i do 10.000 svinja i prasadi.

Kao uzrok požara spominje se kvar na električnim instalacijama.

Farma Andrijaševci prva je novoizgrađena farma za proizvodnju prasadi u PIK-u Vinkovci s kapacitetom 1.400 krmača, s godišnjom proizvodnjom od 33.000 prasadi za tov.

Otvorena je 2008. godine, a zajednički su je otvorili vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i tadašnji prvi čovjek i vlasnik Agrokora Ivica Todorić.