POGON PIK-A VINKOVCI

Mobilizacija vatrogasaca zbog velikog požara na Agrokorovoj farmi svinja

28.06.2018 u 20:37

Bionic
Reading

U četvrtak poslijepodne oko 17,30 sati na Svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci koja se nalazi između Andrijaševaca i Cerne na vinkovačkom području, izvijestila je u četvrtak navečer vukovarsko-srijemska policija dodajući kako su nakon dojave na mjesto požara stigli vatrosci JVP Vinkovci koji su odmah započeli gasiti vatru

Kolika je materijalna šteta i što je uzrokovalo izbijanje požara znat će se nakon očevida koji će započeti nakon što se stvore uvjeti za siguran ulazak na požarište, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović dodajući kako je požar lokaliziran i da se privodi kraju njegovo gašenje.

Riječ je o farmi PIK-a Vinkovci koji posluje unutar Agrokora. Prema neslužbenim podacima, u gašenju požara na farmi s koje izlazi gusti dim, sudjeluju i dobrovoljna vatrogasna društva iz vinkovačke okolice.

  • +15
Požar na PIK-ovoj farmi kod Vinkovaca Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

'Na potezu između Cerne i Andrijaševaca gori farma tovnih svinja koje su po svemu sudeći sve izgorjele, jer prema informacijama sa terena ni jedna životinja nije izvedena iz objekta. U požaru širokih razmjera i visokog rizika i izgorjelo 1000 svinja. Vatra koja je zahvatila objekt je primarno ugašena, ali kako će požar tinjati i dalje, jer na farmi ima puno hrane i repromaterijala, vatra će se gasiti cijele noći', kazala je glasnogovornica PU Vukovarsko- Srijemske za 24sata.