politička korupcija

Povjerenstvo za sukob interesa: Bez pokretanja postupka protiv Miljenića i ostalih

12.02.2021 u 15:21

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je u petak da neće pokrenuti postupak protiv Orsata Miljenića, Milana Bandića, Zdravka Marića, Lovre Kuščevića i Lore Vidović jer nije utvrdilo da su povrijedili Zakon o sprječavanju sukoba interesa

Udruga diskriminiranih i nezadovoljnih građana prozivala je u prijavi predstojnika Ureda predsjednika Orsata Miljenića, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ministra financija Zdravka Marića i bivšeg ministra uprave Lovru Kuščevića za političku korupciju u koju su uvukli pučku pravobraniteljicu Loru Vidović.

Za Miljenića su tvrdili da je svoj nekvalitetan rad ministra pravosuđa štitio kao član saborskog Odbora za predstavke i pritužbe, a Marića da je u sukobu interesa jer je prilikom raspolaganja imovinom oštetio njihovu udrugu.

Bandića su prozvali da je otuđio imovinu udruge, Kušćevića da ih je oštetio izostavljanjem provedbene odredbe o brisanu udruga u zakonu, a vezano za Vidović tražili su od Povjerenstva da ispita štiti li političku korupciju ili pučane.

Povjerenstvo je odlučilo da se neće pokrenuti postupak jer navodi iz prijave ne upućuju na povredu Zakona o sprječavanja sukoba interesa.

Postupak nije pokrenut ni protiv pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Dinka Tandare jer Povjerenstvo nije utvrdilo da je u kartici naveo netočnu stručnu spremu, što se navodilo u prijavi.

Postupak je pokrenut protiv saborskog zastupnika i gradonačelnika Imotskog Ivana Budalića jer u imovinskoj kartici nije naveo tvrtku u vlasništvu supruge.