SIN UBIO MAJKU PA SEBE

Potresna pozadina obiteljske tragedije u Markuševcu

29.03.2013 u 09:41

Bionic
Reading

Stravična obiteljska tragedija potresla je u četvrtak popodne zagrebački Markuševec. S. J. u dobi od pedesetak godina usmrtio je svoju majku D. J., a potom je i sam sebi oduzeo život, piše Večernji list

Motiv ubojstva za sada nije poznat, kao niti način na koji se tragedija dogodila, piše Večernji list. Mrtva tijela sina i majke, prema pričanju upućenih, pronašao je mlađi brat D. J., odnosno sin nesretnice u dobi od četrdesetak godina kada je stigao kući. A njihov je dom bila malena trošna kućica na kraju malene i slijepe ulice na sjeveroistočnom dijelu metropole.

Braća su ondje živjela sama s majkom otkako je njihov otac prije petnaestak godina preminuo. Nijedan brat nikada se nije oženio, a među mjesnim stanarima obitelj je poznata po tome što je živjela vrlo mirno i povučeno, a iz njihove se kuće nikada nisu čule nikakve svađe ili razmirice. Zadnje vrijeme braća su navodno zajedno radila za jednog privatnog poduzetnika. I pokojnog S. J. i njegov mlađeg brata opisuju kao vrlo pristoje, ugodne i samozatajne osobe.

Obitelj je doživjela nesreću prije otprilike tri godine kada im je inspekcija naložila da moraju srušiti netom sagrađenu kuću jer su premašili gabarite. Braća su, pričaju susjedi, sagradila novu katnicu pored stare, no bila je prevelika za, reći će, pola metra. Unatoč tom, nastavlja susjed, cijelu su je morali srušiti što ih je strašno potreslo budući da su za nju dizali kredite, mučili se i trudili da si sagrade pristojan dom.

'Strašno je bio kada im se to dogodilo. Kada su im rušili kuću bilo je za rasplakati se! Vjerojatno ih je dodatno pogodila činjenica što sada svi mogu legalizirati svoje kuće, a oni su je morali uništiti. Da je onda nisu srušili sada bi je vjerojatno imali', nagađa jedan od stanara u izjavi za Večernji list.