ANTITERORISTIČKA AKCIJA

Potraga za sedmorkom koja je planirala napad u Münchenu

01.01.2016 u 14:32

Bionic
Reading

Njemačka policija intenzivno traži sedam osumnjičenih terorista koji su se planirali raznijeti na željezničkim stanicama u Muenchenu tijekom dočeka Nove godine

Francuske i američke obavještajne agencije dali su Nijemcima imena sedmero Iračana koji žive u Muenchenu i koji su htjeli izvesti pravi masakr. Policija vjeruje da su povezani s ISIL-om.

Razina terorističke opasnosti u Muenchenu ostaje i dalje visoka, objavile su njemačke vlasti u petak nakon noći u kojoj su privremeno bile zatvorene dvije željezničke postaje zbog obavještajnih podataka o mogućim samoubilačkim napadima povezanim s ekstremističkim pokretom Islamskom državom.

Dvije željezničke postaje u petak rano ujutro otvorene su nakon što ih je policija zatvorila na Staru godinu no proglašena razina povišene opasnosti i dalje je na snazi.

Još ju ne možemo ukinuti. Upozorenje na povišenu razinu opasnosti i dalje je na snazi - kazao je glasnogovornik policije.

On je rekao da je u tijeku nekoliko istraga, no da nitko nije uhićen.

Podsjetimo, U Njemačkoj su vlasti u četvrtak primile informaciju o prijetnji "bombaškog samoubilačkog napada", rekao je na tiskovnoj konferenciji u Muenchenu ravnatelj muenchenske policijske uprave Hubertus Andra, dodajući da je riječ o "pet do sedam" mogućih osumnjičenika. Po informacijama dobivenim od "prijateljskih obavještajnih služba", napad ISIL-a trebao se dogoditi "oko ponoći" u jednoj od dviju glavnih željezničkih stanica u Muenchenu.