JOSIPOVIĆ VS. KOSOR

'Postupak protiv Nobila je politički motiviran'

Ivo Josipović

Ivo Josipović

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Pokretanje disciplinskog postupka Odvjetničke komore protiv odvjetnika Ante Nobila nije dobra poruka. Iako je to u nadležnosti Odvjetničke komore, u kontekstu u kojem je donesena može izgledati kao politički motivirana odluka', rekao je Ivo Josipović komentirajući aktualne teme iz Šangaja

S odlukom HOK-a o disciplinskom postupku protiv Nobila zbog intervjua u kojem je rekao da istražna tijela nastoje suziti istragu protiv Damira Polančeca kako bi zaštitili članove Vlade, a Polančeca natjerali da svjedoči protiv bivšeg premijera Ive Sanadera slaže se i Jadranka Kosor.

No predsjednik države i predsjednica Vlade opet su na suprotnim polovima. 'To nije dobra legitimacija za državu. Ne želim se miješati u domenu Odvjetničke komore, ona će po svojem statutu i nadležnosti donijeti konačnu odluku, ali svejedno kod takvih slučajeva treba biti oprezan i ozbiljan', rekao je Josipović za Jutarnji list.

Ipak, dodao je da s Vladom želi najbolju suradnju. 'Istina je da se trenutno susrećemo s nekim administrativnim problemima, no siguran sam da ćemo ih riješiti i prevladati. Ako ponekad imam primjedbe, Vlada to ne smije doživjeti kao akt neprijateljstva. Predsjednik, naime, ima ustavnu zadaću koja je široko definirana i koja određuje da usklađujem rad državnih tijela te da na globalnoj razini zastupam interese građana.

Podržavam Vladine reforme, želim da se što prije provedu. Premda je situacija teška, ipak nije dramatična, Vlada i državna tijela čvrsto drže volan u rukama, jedino taj volan valja usmjeriti u pravom smjeru', kazao je Josipović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi