brza reakcija

[VIDEO/FOTO] Posljedice pucnjave u Paragu: Međimurski župan Posavec sazvao Vijeće za prevenciju

25.08.2021 u 09:30

Bionic
Reading

Nakon pucnjave u kojoj je jedna osoba poginula, a nekoliko ih je ranjeno, međimurski župan Matija Posavec odmah je okupio predstavnike pojedinih službi kako bi pobliže razmotrili situaciju što je sinoć eskalirala u Paragu

Župan Posavec za medjimurski.hr potvrdio je da je već ranije sazvano Vijeće za prevenciju zbog čestih paljevina smeća u Livadarskoj ulici u Pribislavcu. No poslije događaja u Paragu tema će se proširiti, a već je poziv upućen i ministru unutarnjih poslova, socijale i još nekima kako bi se poduzele mjere.

Kako piše medjimurski.hr, strah se sve više uvlači u žitelje ove županije, pogotovo onih koji žive u mjestima uz romska naselja. Mnogi se pribojavaju da bi se sve to moglo pretvoriti u otvoreni sukob, što bi dovelo do nesagledivih posljedica.

Podsjetimo, u utorak oko 20.55 sati u naselju Parag u Međimurskoj županiji došlo je do pucnjave u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, javila je policija. Do pucnjave je došlo nakon svađe nekoliko osoba, zbog čega je zasad nepoznati počinitelj ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, pri čemu je ženska osoba smrtno stradala. Ranjeno je i jedno dijete, kao i jedna maloljetna osoba i tri odrasle osobe.

Pucnjava u romskom naselju Parag Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

'Nažalost, jedna ženska osoba, '62. godište, preminula je uslijed teških ozljeda povezanih s pucnjavom. Četiri osobe su zaprimljene na kirurški odjel, jedna od njih je izvan životne opasnosti, a tri osobe su operirane. Jedna operacija je trajala gotovo čitavu noć i trenutno se te tri osobe nalaze na respiratoru. Najvjerojatnije će biti sve u redu, ali liječnici i medicinsko osoblje bore se za njihov život', poručio je jutros v.d. ravnatelj bolnice Čakovec Igor Šegović.

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja

U prostorije policijske uprave privedene su tri osobe koje se dovode u vezu s navedenim događajem te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

  • +13
Policija osigurava područje krvavog sukoba u Paragu Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL