NEMIRNO U PARAGU

Masovna tučnjava dviju romskih obitelji

04.10.2010 u 11:19

Bionic
Reading

Niz lakih i dvije teže ozljede opasne po život rezultat su sukoba dviju obitelji u Paragu, romskom naselju u Međimurju

Sukob je počelo u subotu oko 17.40, kada je 21-godišnjak, uslijed višegodišnje netrpeljivosti, presjekao konop za sušenje rublja u vlasništvo 52-godišnjaka. Uslijedila je najprije svađa, a zatim i tučnjava u koju su se ubrzo umiješali i članovi njihovih obitelji, i to ne birajući sredstva.

Tako je 27-godišnjak kuhinjskim nožem nasrnuo na 20-godišnjaka kojeg je porezao ga po licu, a zatim je 26-godišnji brat oštećenog uzeo metalnu šipku i izudarao napadača po tijelu i glavi. Nakon toga došlo je do svađe između ostalih sudionika, kao i njihovih roditelja, koji su se međusobno tukli, a tom prilikom zadobili su ozljede zbog kojih su morali zatražili liječničku pomoć.

Tijekom liječničkog pregleda sudionika tučnjave u Županijskoj bolnici Čakovec, uz nekoliko lakih ozljeda, kod 27-godišnjaka utvrđena je teška tjelesna ozljeda opasna po život, pa je zadržan na liječenju, a teško je ozlijeđena i 56-godišnja žena koja je također ostala u bolnici. Iako je teško ozlijeđen metalnom polugom, 21-godišnjak je odbio liječnički tretman i samovoljno napustio bolnicu.

Tešku tjelesnu ozljedu 56-godišnjakinji nanijele su 50-godišnjakinja i njezina maloljetna kćer rođena 1993, tako da su je nakon verbalnog i fizičkog sukoba majka, a potom i kćerka, nekoliko puta drvenom palicom udarile po tijelu. Protiv majke i maloljetnice, kao i 26-godišnjaka koji je udarao metalnom polugom, međimurska policija podnosi kaznene prijave radi počinjenja kaznenih djela 'teška tjelesna ozljeda', a protiv ostalih zbog 'sudjelovanja u tučnjavi'.