istraživanje u tijeku

Policija objavila detalje tragične pucnjave u Paragu: Žena smrtno stradala, među petero ranjenih i dijete. Privedene tri osobe

25.08.2021 u 06:55

Bionic
Reading

Do pucnjave je došlo nakon svađe nekoliko osoba, zbog čega je zasad nepoznati počinitelj ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, pri čemu je ženska osoba smrtno stradala

U utorak oko 20.55 sati u naselju Parag u Međimurskoj županiji došlo je do pucnjave u kojoj je smrtno stradala jedna osoba dok je nekoliko osoba ranjeno, javila je policija.

U tijeku je, kako su rekli, intenzivno postupanje policije s ciljem uhićenja počinitelja te utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Do pucnjave je došlo nakon svađe nekoliko osoba, zbog čega je zasad nepoznati počinitelj ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, pri čemu je ženska osoba smrtno stradala.

Ranjeno je i jedno dijete, jedna maloljetna osoba i tri odrasle osobe.

Prema podacima Županijske bolnice Čakovec, svim ranjenim osobama pružena je adekvatna medicinska pomoć.

'Mogu potvrditi da je jučer u večernjim i kasnovečernjim satima na prostorima našeg OHBP-a pregledano ukupno osam pacijenata povezanih s navedenom pucnjavom. Pacijenti koji su došli u našu ustanovu, troje od njih osam pušteno je doma. Radi se o djetetu koje ima prostrijelnu ranu, dijete je zbrinuto i pušteno kući, jedno dijete koje je doživjelo stresnu reakciju isto je pregledano i pušteno kući, a jedan gospodin koji je vezan za događaj je pregledan, nije imao nikakvih težih ozljeda i pušten je kući', rekao je, kako prenosi HTV, v.d. ravnatelj bolnice Čakovec Igor Šegović.

'Nažalost, jedna ženska osoba, '62. godište, preminula je uslijed teških ozljeda povezanih s pucnjavom. Četiri osobe su zaprimljene na kirurški odjel, jedna od njih je izvan životne opasnosti, a tri osobe su operirane. Jedna operacija je trajala gotovo čitavu noć i trenutno se te tri osobe nalaze na respiratoru. Najvjerojatnije će biti sve u redu, ali liječnici i medicinsko osoblje se bore za njihov život', dodao je.

Pucnjava u romskom naselju Parag Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U prostorije policijske uprave privedene su tri osobe koje se dovode u vezu s navedenim događajem te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Sigurnosna situacija u naselju Parag je stabilna i pod nadzorom policije te nema dodatnih opasnosti za građane. Više informacija o događaju bit će poznato tijekom dana.