posjet čakovcu

Posavec od Plenkovića zatražio podršku za projekte u Međimurju

24.11.2023 u 17:38

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković i župan Međimurske županije Matija Posavec održali su u petak u Čakovcu radni sastanak nakon kojeg su obojica potvrdili dobru suradnju, kao i odlučnost za realizaciju važnih projekata u Međimurju, a za koje su sredstva osigurana s nacionalne razine.

"Zadovoljan sam razgovorom sa županom oko projekata za sjever Hrvatske. To je nastavak daljnjih ulaganja, bilo da je riječ o obrazovnoj infrastrukturi, boljoj prometnoj povezanosti, zdravstvu i pružanju kvalitetnih i boljih usluga. Siguran sam da ćemo u duhu odlične suradnje i dijaloga kakav imamo sve ove godine nastaviti tu suradnju na dobrobit svih žitelja Međimurske županije", kratko je poručio Plenković nakon sastanka na kojem su bili i članica EU parlamenta Sunčana Glavak, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te saborski zastupnik Dražen Srpak.

Župan Posavec na sastanku je potaknuo temu projekta izgradnje brze ceste između Čakovca i Varaždina te zamolio predsjednika Vlade da se taj projekt ubrza. Osim toga, tema sastanka bili su i drugi projekti.

"Upoznali smo premijera s projektima koji su vezani za 17 prijavljenih projekata dogradnje ili izgradnje škola za jednosmjensku nastavu, 19 projekata izgradnje ili dogradnje dječjih vrtića te 11 projekata iz energetske učinkovitosti za zgrade u odgoju i obrazovanju", izjavio je međimurski župan i dodao da je tu i 11 projekata iz javne turističke infrastrukture.

Jedna od tema je bila i ona s područja zdravstva koja se odnosi na Županijsku bolnicu u Čakovcu gdje bi osnivačka prava trebala preuzeti država. Skupština Međimurske županije već ranije je zatražila ocjenu Ustavnog suda vezano uz prijenos prava.

"Među temama istaknuo sam Županijsku bolnicu gdje još čekamo odluku Ustavnog suda RH. U svakom slučaju, nadamo se podršci svim tim projektima jer to znači još snažniji i brži razvoj Međimurja, a brži razvoj Međimurja znači brži razvoj Republike Hrvatske", zaključio je Posavec nakon sastanka i  nakon polaganja temeljnog kamena za izgradnju Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra.