U VRIJEME TURISTIČKE ŠPICE

Porečki umjetnik pucao po ulici pa si oduzeo život

07.05.2012 u 08:24

Bionic
Reading

Premda su prve informacije govorile da je u nedjelju poslije podne u Eufrazijevoj ulici u Poreču došlo do pokušaja ubojstva i samoubojstva, tijekom očevida zamjenik županijske državne odvjetnice iz Pule Eddy Putigna za Glas Istre je kazao da se najvjerojatnije radi tek o samoubojstvu. Naime, porečki umjetnik Milan Červenjak (58) zvani Mađarac počinio je samoubojstvo u ateljeu u kojem je i živio

Istarski dnevnik neslužbeno saznaje da je oko 17 sati poznati porečki umjetnik Milan Červenjak (58) zvani Mađarac počinio samoubojstvo u ateljeu u kojem je i živio. Od neposrednog očevica, koji je želio ostati anoniman, doznaje je se da je u vrijeme nemilog događaja Eufrazijeva bila puna prolaznika, turista, a u trgovini nasuprot Červenjakovog ateljea bila je vlasnica (41) s dva kupca.

Navodno je Červenjak najprije zapucao iz svog ateljea prema toj trgovini te izašao van na ulicu, kao i uplašena vlasnica dućana koja je vikala prema njemu: 'Što ti je, čovječe, što pucaš, zvat ću policiju!' kazao je svjedok koji je potom sam nazvao policiju te obavijestio o pucnjavi.

Tada je odjeknuo i drugi hitac, koji je Červenjak ispalio navodno pokraj te prodavačice, vratio se u svoj atelje kada se začuo i posljednji, treći pucanj.

Jedan od susjeda zavirio je u atelje i vidio na tlu Červenjakovo nepomično tijelo. Isti svjedok ispričao je da su sat vremena ranije prodavačica i Červenjak na ulici normalno razgovarali i šalili se, a on nije primijetio ništa neobično kada ga je desetak minuta prije samoubojstva susreo na ulici.

Inače, ovaj je slikar mnogim Porečanima poznat kao jedan od prvih koji su na porečkoj rivi tijekom sezone zarađivali slikanjem portreta turista, a svi s kojima smo razgovarali opisali su ga kao samozatajnog, osebujnog umjetnika, nesklonog agresiji.