OPREZ U PROMETU

Poražavajuće činjenice! Svaki drugi vozač kojeg je policija zaustavila ulovljen u prekršaju i to u samo tri sata nadzora

12.02.2020 u 13:41

Bionic
Reading

Novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama donosi rigorozne kazne, no nekima izgleda čak ni to nije dovoljno kako bi se pridržavali prometnih pravila

Šibenska policija je jučer 11. veljače od 11 do 14 sati provela ciljanu preventivno-represivnu akciju u prometu, a koja je bila usmjerena na suzbijanje prekršaja nepropisne brzine.

Tijekom navedene akcije kontrolirano je ukupno 128 osoba, 119 vozila, kojom prilikom je utvrđeno i sankcionirano 68 prekršaja, od kojih 63 nepropisne brzine, dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i po jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, nenošenja vozačke dozvole i nepropisnog skretanja.

Kako je akcija trajala samo tri sata i najavljena je putem medija, statistički pokazatelji upućuju na činjenicu da vozači u prometu ne poštuju propisane brzine, a što je prema našim statistikama najčešći uzrok prometnih nesreća koje za posljedicu imaju teška stradavanja.

Policija upozorava vozače da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, gustoći prometa, poštujući propisana ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola i/ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i da ne koriste mobitele tijekom vožnje, jer samo odgovornim ponašanjem u prometu doprinose svojoj sigurnosti, kao i sigurnosti svih sudionika u prometu.