KOSOR NA VIROEXPU

'Porast BDP-a od 0,2 posto je pozitivan'

21.01.2011 u 19:11

Bionic
Reading

'Pozitivnih pokazatelja, unatoč krizi, ima - izvoz Hrvatske u prvih 11 mjeseci prošle godine bilježio je rast od 16, 6 posto, a nakon šest uzastopnih tromjesečja u kojima je stalno bio prisutan pad, po prvi put je zabilježen porast BDP-a od 0,2 posto', rekla je premijerka Jadranka Kosor na otvorenju Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede – Viroexpo 2011. u Virovitici

Posebno je tom prilikom pohvalila djelotvornost drvoprerađivačke industrije. Svjesna je činjenice da porast BDP-a i nije naročit, ali i takav je raduje jer pokazuje pozitivan trend kakvom se dugo nadala.

Pozdravila je održavanje sajma u Virovitici kao jednu od važnih karika jačanja hrvatskoga gospodarstva te naglasila kako su hrvatski gospodarstvenici tijekom ovoga vremena svladavali iznimno teške ekonomske prilike.

Nakon otvorenja sajma Kosor je s aktualnim gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom potpisala ugovor kojim država daruje prostor i objekt bivše vojarne. Na njenom mjestu trebala bi niknuti sportsko rekreacijska dvorana s termalnom vodom koja bi gradu osiguravala prihod od turizma tijekom cijele godine.

Odgovarajući na upit novinara o stavu Hrvatske prema Tihomiru Purdi, čije izručenje ovih dana zahtijeva i Srbija, premijerka je izjavila da je on, prema svim istražnim radnjama hrvatskog Državnoga odvjetništva - nevin.

'Vjerujem da će sve činjenice, svi argumenti koje je Državno odvjetništvo, ali i druge institucije, prikupilo tijekom toga postupka biti dobri argumenti i za nadležne institucije u susjednim državama kako bi donijele odluku da se gospodin Purda što prije vrati svojoj kući', rekla je Kosor. Dodala je kako je o tom slučaju razgovarala i s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem te da je, nakon toga, dogovoren susret dvojice ministara koji su po tom pitanju i dalje u kontaktu.