opet incident

Ponukani teorijama zavjere, mještani probušili gume na automobilu koji je došao zaprašivati komarce na otoku Istu

01.08.2022 u 10:25

Bionic
Reading

Baš kao i prošle godine dio mještana otoka Ista nezadovoljni činjenicom da im otok nadležne službe žele riješiti komaraca odlučili su stvari uzeti u svoje ruke

Kako javlja 057info, nesvakidašnji incident dogodio se na otoku Istu u noći s 28. na 29. srpnja, kada su djelatnici Dezinskecije stigli kako bi obavili adulticidnu dezinsekciju, odnosno zaprašivanje komaraca ULV metodom, prema ranije utvrđenom rasporedu. Nekoliko mještana, koji smatraju kako je zaprašivanje štetno za ljudsko zdravlje, probušila je gume i išarala automobil koji je trebao oprašivati komarce.

'Ista skupina mještana, ponukana teorijama zavjera, spriječila je oprašivanje i prošle godine kada su oprašivače gađali kamenjima. Nisu se poduzele nikakve mjere kako bi se incident ove godine spriječio. Štoviše, policija je bila privezana na Istu i ništa nije poduzela', tvrde očevici događaja.

Incident su potvrdili za 057info i u riječkoj Dezinsekciji, koja ima ugovor o zaprašivanju na području Grada Zadra. Kažu da napada na djelatnike nije bilo, ali je pričinjena manja šteta na automobilu

Iz PU zadarske kažu da su policajci po saznanju o događaju izašli na teren i obavili očevid te se poduzimaju radnje oko utvrđivanja počinitelja događaja.