ONO O ČEMU CRKVA ŠUTI...

Ponovno pokrenut vjerski portal Križ života

12.11.2013 u 17:23

Bionic
Reading

Nakon stanke, u nedjelju je ponovno pokrenut vjerski internetski magazin Križ života - www.kriz-zivota.com - koji se bavi temama iz života Katoličke crkve te kršćanstva uopće

Glavni urednik portala Hrvoje Cirkvenec u priopćenju poručuje kako će Križ života donositi 'drugu stranu medalje Crkve'. Tvrdi da će na internetskom magazinu pisati novinari i analitičari kojima su, kako navodi - 'vrata službenih crkvenih medija zatvorena zbog kritičkog promišljanja te dominacije tradicionalizma i konzervativizma'.

'S našim čitateljima dijelit ćemo kroz portal Križ života probleme, mišljenja, ideje kojima ćemo nuditi drugu stranu medalje – bez nabujalog konzervativizma koji se ne želi pomiriti s činjenicom da svi mi živimo u 21., a ne u 16. stoljeću', ističe Cirkvenec.

U priopćenju se navodi i da iza raspisivanja referenduma o braku stoji Katolička crkva. 'To je samo još jedan argument kako se Crkva ne bavi relevantnim obiteljskim problemima kao što su primjerice nezaposlenost, male plaće ili pak obiteljsko nasilje i sve češća pojava rastava brakova', stoji u priopćenju.

'Križ života će, stoga, nastaviti tamo gdje je stao te pružiti drugačiji unutarcrkveni i kršćanski stav od onog koji javnosti u medijima prezentiraju predstavnici crkvenih i kršćanskih institucija i inicijativa', najavljuju iz uredništva internetskog vjerskog magazina Križa života.