KOD TUNELA SVETI ROK

Polukružnim okretanjem na A1 izazvao prometnu s četvero ozlijeđenih

20.12.2013 u 10:37

Bionic
Reading

Jedna osoba je teško, a tri lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer nešto prije 18 sati na autocesti A1 kod tunela Sv. Rok. Nesreću je izazvao 61-godišnjak s prebivalištem u okolici Zadra koji je upravljao automobilom austrijskih registracijskih oznaka, a koji se na autocesti odlučio na polukružno okretanje

Muškarac je nakon izlaza iz tunela u smjeru Zadra stao s automobilom u zaustavnoj traci, a zatim je pokušao polukružno okrenuti automobil i prijeći u suprotnu traku pri čemu je na njega naletio 21-godišnjak u automobilu šibenskih registracijskih oznaka. Došlo je do sudara u kojem su oba automobila udarila u zaštitnu ogradu. U nesreći je teško ozlijeđena 24-godišnja putnica iz automobila šibenskih oznaka, a lakše ozljede zadobila je još jedna 24-godišnja putnica iz istog automobila i oba vozača.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a 61-godišnjaku slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće s teško ozlijeđenom osobom. Zbog nesreće, promet je na autocesti bio zaustavljen od 18 do 19,20 sati.