teške pljačke

Policijska akcija u BiH protiv organizirane kriminalne skupine

12.09.2019 u 10:07

Bionic
Reading

Policija Federacije Bosne i Hercegovine u četvrtak je provela veliku akciju razbijanja kriminalne skupine čiji su članovi u proteklim godinama počinili niz teških pljački i drugih kaznenih djela, uključujuči trgovinu drogom

Iz entitetske Uprave policije potvrdili su kako su racije i uhićenja provedeni na području Mostara, Jablanice, Čitluka, Konjica, Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Istražitelji su utvrdili kako je u kriminalnoj skupini bilo četrnaest osoba, a jedna od njih je u bijegu i pretpostavlja se kako se nalazi u Hrvatskoj.

Pripadnici skupine su u proteklih pet godina pljačkali transporte novca, tržne centre, benzinske crpke, krali i preprodavali automobile te krijumčarili drogu.

Na taj su način prisvojili iznos od najmanje milijun konvertibilnih maraka (oko 500 tisuća eura).

Identitet uhićenih policija nije potvrdila, no mediji navode kako je na čelu ove kriminalne skupine bio stanoviti Rahman Begluk, a u pljačkama su sudjelovali i njegovi sinovi.

Portal Dnevnog avaza navodi kako je Begluk od ranije poznat policijskim i pravosudnim tijelima u Bosni i Hercegovini. Bio je privođen 2017. godine zbog pljačke tržnih centara kao i 2018. godine zbog brojnih pljački na području Hercegovine.