kaže božinović

Policija upoznata s nalogom za raspisivanjem tjeralice protiv Mamića

07.06.2019 u 18:47

Bionic
Reading

Komentirajući pokretanje postupka izručenja bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića iz BiH ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u petak da će policija, koja je upoznata s izdanim nalogom za raspisivanjem tjeralice, "dati podršku u svojim zakonskim okvirima". "Sve ono što nalože nadležna tijela policija će provesti kako je propisano zakonskim odredbama, počevši od utvrđivanja je li tražena osoba prisutna na poznatim adresama u RH", kazao je ministar.

Osječki Županijski sud u petak je izdao nalog za raspisivanje tjeralice protiv Mamića kojem je optužno vijeće tog suda 21. svibnja odredilo istražni zatvor.

Optužno vijeće je 21. svibnja potvrdilo drugu Uskokovu optužnicu protiv Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenik, koje tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, klub oštetili za oko 200 milijuna kuna, a protiv Zdravka Mamića tada je određen i istražni zatvor.

Temeljem prve, od ukupno tri, Uskokove optužnice Mamić je u lipnju prošle godine na osječkom sudu nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude otišao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima.

Božinović je potvrdio i da je policiji proslijeđeno nedavno upućeno pismo GNK ‘Dinama’ u kojem traže pomoć Vlade i predsjednice RH, uz tvrdnje da se klub nalazi na udaru neimenovane mafije.

"Pismo je proslijeđeno policiji koja provodi od ranije započeta određena kriminalistička istraživanja. Kada policija procijeni da može nešto vise reći javno, ona će to i učiniti", kazao je Božinović, upitan za komentar transparneta za natpisom "Sve ste bliže Mirogoju" kojeg su nepoznate osobe objesile u noći na četvrtak ispred fan shopa GNK Dinama.