uporan ponavljač

Policija uhvatila mladića bez vozačke s šest presuda za prometne prekršaje, na sebi je imao lažnu policijsku značku ali i nešto 'speeda'

30.05.2020 u 21:35

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava

U petak, 28. svibnja 2020. godine prilikom kontrole prometa u Velikoj Gorici na Trgu kralja Petra Krešimira IV, policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke BMW 4 zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnji muškarac.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od ožujka do rujna 2020. godine radi ranije počinjenih prekršaja, ujedno je utvrđeno kako se radi o recidivistu odnosno o osobi koja je specijalni povratnik činjenja prometnih prekršaja jer je unazad tri godine ima više od šest pravomoćnih presuda za isti prometni prekršaj.

Nakon toga muškarac je uhićen te priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem policajci su utvrdili kako kod sebe ima kožni etui u kojem se nalazi lažna značka i službena iskaznica nalik na policijsku, za koju, se sumnja, da ju je izradio u za sada neutvrđenom vremenskom periodu na način da je na iskaznicu u kožnom etuiju stavio svoju fotografiju, u kojem se nalazila i metalna značka nalik na službenu značku policije s ciljem da ju koristi kao pravu.

Ujedno, prilikom pregleda vozila, osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno izručio metalnu kutijicu ispunjenu drogom amfetamin 'speedom' ukupne težine kutijice i materije u iznosu od 0,34 grama. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, a prekršajna prijava za posjedovanje droge će biti dostavljena Općinskom sudu u Velikoj Gorici- prekršajni odjel.