slijede kaznene

Policija u centru Zagreba kontrolirala kafiće. U studentskoj udruzi pronašli 64 osobe, jedna je bila pozitivna

17.04.2021 u 16:55

Bionic
Reading

Policija je u centru Zagreba provjeravala poštuju li se propisane epidemiološke mjere: u nekim ugostiteljskim objektima izrečena su upozorenja, dok su u studentskoj udruzi naišli na 64 osobe, od kojih je jedna bila pozitivna na koronavirus.

Zagrebački policijski službenici zbog informacija o kršenju epidemioloških mjera u suradnji sa službenicima Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata Republike Hrvatske 16. su travnja u centru Zagreba provjeravali poštuju li građani mjere.

U 27 ugostiteljskih objekata osoblje je upozoreno da se trebaju pridržavati mjera, posebice na ograničeno radno vrijeme, dok je u nekima uočen nedovoljan razmak između stolova i stolica na terasama pa se protiv pravnih osoba pokrenuo prekršajni postupak, prenosi Dnevnik.hr.

Neki objekti nisu zadovoljili minimalne tehničke uvjete da bi se klasificirali kao terase, a u ugostiteljskom objektu u Ulici Nikole Tesle utvrđeno je kršenje odluke Stožera vezano za posluživanje gostiju na otvorenim terasama te je vlasniku izdano usmeno rješenje i izrečena je naredba da se u roku od dva dana isto i provede. Još je u jednom objektu u Tkalčićevoj ulici utvrđeno kršenje radnog vremena te će biti podnesena obavijest o počinjenom prekršaju.

Provedena je racija u studentskoj udruzi u Gundulićevoj ulici, gdje su zatečene 64 osobe od kojih je jedna osoba, 31-godišnjak bio pozitivan na COVID-19. Zabilježeno je i nepridržavanje zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, kao i da nitko od zatečenih osoba nije koristio zaštitne maske, zbog čega će se svim osobama izdati prekršajni nalozi.

'Protiv 25-godišnjakinje i 26-godišnjaka, odgovornih osoba udruge studenata, kao i protiv 31-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da ima izrečenu mjeru COVD – liječenje u kući, a koji su zatečenih tijekom provođenja racije u prostoru udruge, bit će podnesene kaznene prijave'', izvijestili su iz policije.