KAZNENO DJELO

Policija se bavi Glavaševim i Burićevim govorom mržnje

13.02.2015 u 15:52

Bionic
Reading

Policija je potvrdila za Al Jazeeru Balkan da se bavi slučajem govora mržnje usmjerenog protiv Milorada Pupovca od strane Branimira Glavaša ili administratora njegove Facebook stranice kao i s onim što je izgovorio Dinko Burić, saborski zastupnik HDSSB-a

Policija je, kaže Al Jazeera, već obavila obavijesni razgovor na tu temu s Pupovcem, a nakon što obavi sve potrebno slučaj će proslijediti osječkom ogranku DORH-a.

Podsjetimo, Branimir Glavaš je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio fotografiju Milorada Pupovca te ga optužio za mržnju prema hrvatskom narodu i državi.
'Pogledajte ovu njušku i uvijek imajte na umu kako je njegova mržnja prema hrvatskom rodu i državi Hrvatskoj, jedinica mjere zla i zločinačke politike prema vlastitoj domovini...', stoji u Glavaševoj objavi.

Glavaševu objavu podupro je Burić u Saboru kazavši kako je sve što je Glavaš iznio istina.

'Što je čovjek rekao, a da nije istina? Kako drugačije reći četniku da je četnik? Milorad Pupovac je veleposlanik velikosrpske agresije Miloševićeve politike za vrijeme Domovinskog rata. To je istina, to je bilo i to je tako. To što nekoga može vrijeđati istina, ne može biti mržnja. Ja ću vam iskreno reći, ja nikoga ne mrzim, ali njih trojicu ne volim vidjeti u klubu jer oni ne predstavljaju srpski narod. Ja ne govorim protiv Srba, nego protiv predstavnika velikosrpske agresije u Saboru. Sramota je da takvi ljudi predstavljaju Srbe i da imaju pravo sjediti u Saboru. To nema veze s predstavnicima srpskog naroda u RH. Ja kad vidim tko sjedi tamo gore, a branitelji se u šatoru bore za prava, onda čovjeku treba biti muka', kazao je Burić.

Dodao je i da je 'u odnosu na Pupovca i predstavnike SDSS-a kapetan Dragan kišna glista kao četnik'.

'Vi shvatite kako hoćete, za mene to nije govor mržnje nego istina', rekao je Burić prije nekoliko dana.