NAPAD NA RUKOMETAŠE

Policija raspisala nagradu za lov na trećeg napadača

11.02.2009 u 11:46

Bionic
Reading

Mađarska je policija raspisala nagradu od milijun forinti (oko 26.000 kuna) za informaciju koja bi omogućila uhićenje Ivana Sztojke, jednog od napadača na rukometaše Veszprema u Mađarskoj

Druga dvojica osumnjičenih, Sandor Raffael i Gyozo Nemeth, uhićeni su 8. veljače u Austriji, u blizini granice s Mađarskom.

Grad Veszprem i njegov istoimeni rukometni klub jučer su se oprostili od ubijenog rumunjskog reprezentativca Mariana Cozme na komemoraciji u dvorani u kojoj je igrao. Lijes je dovezen na teren, a suigrači s kojima je dijelio radost i tugu ostavljali su na njemu po cvijet.

Uprava kluba najavila je povlačenje dresa s brojem 8, a Peter Cozma, otac ubijenog Mariana, primio je od gradonačelnika Vesprema povelju kojom je preminuli rukometaš proglašen počasnim građaninom. U gradu je proglašen i dan žalosti. Automobil s lijesom na putu za Bukurešt zaustavio se u nekoliko gradova, gdje su Cozmino tijelo dočekali brojni obožavatelji.

Njegovi ozlijeđeni suigrači, hrvatski vratar Ivan Pešić i srpski reprezentativac Žarko Šešum, oporavljaju se u bolnici. Šešum, koji je u nedjelju u tučnjavi pred disko klubom zadobio ozljede glave, jučer je operiran, a Pešić je, nakon operacije kojom mu je izvađen bubreg, došao svijesti.

Mađarski mediji objavili su da su rukometaši stradali slučajno te da nisu bili prava meta napadača. Rumunjski reprezentativac pokušao je od nasilnika spasiti konobaricu diskoteke u kojoj su se rukometaši zabavljali. Napadači su, navodno, u klub došli kako bi se osvetili jednom kriminalcu iz Veszprema, koji je nedavno izašao iz zatvora i pretukao njihovog prijatelja.

Nakon što ga nisu pronašli, krenuli su prema izlazu. Kada ih je konobarica zamolila da plate račun udarili su je u glavu. Cozma je konobarici prvi priskočio u pomoć, a napadači su ga kasnije ispred kluba izboli nožem. Šešum i Pešić nastradali su kada su pokušali zaštititi kolegu, piše Jutarnji list.