oglasio se i ćale

Policija na Kosovu zaustavila Vučićevog sina i natjerala ga da skine majicu

28.06.2023 u 21:38

Bionic
Reading

Policija na Kosovu danas je zaustavila Danila Vučića, sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, zatraživši od njega da skine majicu sa, kako su ocijenili, 'provokativnim porukama', objavila je RTV Dukađini. Vučić junior krenuo je na liturgiju u manastir Gračanica povodom obilježavanja Vidovdana

Razlog zaustavljanja je, prema pisanju albanskih medija, majica na kojoj je pisalo: 'Predaja nije opcija'.

Ova televizija takođe objavljuje video snimku na kojoj se, kako tvrde, vide pripadnici policije kako zaustavljaju sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Po završetku ceremonije koja je održana u Gračanici, RTV Dukađini je osigurala snimke na kojima se vidi da je kosovska policija zaustavila automobile u kojima se nalazio sin predsjednika Srbije kako bi mu skinula majicu sa antikosovskim natpisima", navodi RTV Dukađini.

Poslije liturgije, Danilo Vučić viđen je kako se kreće kroz Gračanicu, u pratnji grupe Srba i pripadnika osiguranja.

Ovim povodom oglasio se i Vučić senior. On je izjavio da su njegovog sina Danila danas u Gračanici tri puta policajci zaustavljali i pretresali.

'Tri puta su zaustavljali, pretresali, maltretirali. Samo nek nastave. Čestitam Kurtiju na hrabrosti. Nije toliko hrabar u mom društvu, kad pošalje neke druge da se iživljavaju na tuđoj djeci onda je to okej, samo nek' nastavi. Nije Danilo mali, malo je hrabriji od Kurtija. On je kroz sred Prištine prošao sa majicom "Predaja nije opcija", i otišao na liturgiju u Gračanicu, da se pomoli', rekao je predsjednik Srbije.

'Evo, da im olakšam posao dok je još dolje, dok mogu da postupaju tako junački kako postupaju prema svim Srbima, da im kažem da to misli svako od nas Vučića, da to misli najveći dio Srbije i da za nas predaja nije opcija', dodao je Aleksandar Vučić.