predjel bosanka

Policija izvjestila o detaljima slijetanja automobila u provaliju duboku 30 metara kod Dubrovnika, vozačima slijedi i kazna

29.06.2021 u 10:51

Bionic
Reading

Dubrovačka policija izvijestila je o detaljima slijetanja dva automobila s magistralne ceste u ponedjeljak u provaliju duboku 30 metara. Oba su vozača kažnjena, a jedan od njih je i recidivist prometnih prekršaja kojem je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih prekršajnih bodova

Oko 14.35 sati u ponedjeljak dva osobna automobila dubrovačkih registarskih oznaka slijetjela su s magistrane ceste na predjelu Bosanka pokraj Dubrovnik, priopćila je PU dubrovačko-neretvanska.

Do slijetanja je došlo kada je 31-godišnjak, krećući se u pravcu Dubrovnika, automobilom započeo nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe preko pune razdjelne crte, a istovremeno je na isti način nepropisno pretjecalo i vozilo kojim je upravljao 30-godišnjak. Tom je prilikom došlo do sudara prednjeg desnog dijela vozila 30-godišnjaka i zadnjeg dijela vozila 34-godišnjaka što je uzrokovalo je slijetanje oba vozila u provaliju duboku 30 metara.

U prometnoj nesreći teže ozljede zadobio je stariji vozač, koji je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici, dok je mlađi lakše ozlijeđen i pušten je na kućnu njegu. 

Oba vozača su prekršajno sankcionirana po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Spomenuti 30-godišnji sudionik ove prometne nesreće je recidivist prometnih prekršaja kojem je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. 

Iako su u navedenoj prometnoj nesreći, izbjegnute tragične posljedice, iz policije upozoravaju sve sudionike u prometu da nepoštivanjem prometnih propisa može doći do teških ozljeđivanja, nerijetko i smrtnih posljedica, ne samo onih osoba koje krše prometne propise već i potpuno nedužnih sudionika u prometu.