UVRIJEĐENI ADALBERT REBIĆ

'Policajka u Izraelu je rekla da je papa Franjo pedofil'

29.04.2013 u 14:53

Bionic
Reading

Teolog i svećenik Adalbert Rebić ostao je šokiran kada mu je jedna policajka na granici Izraela i Jordana kazala da je papa Franjo pedofil povezan s vojnom huntom u Argentini

Rebić je u Izrael i Jordan na desetodnevno hodočašće vodio skupinu hrvatskih vjernika, a spomenuta izraelska službenica izvrijeđala ih je samo zato što su katolici, piše Jutarnji.hr. Zbog neugodnosti koje su imali inače rutinski pregled trajao je više od sata.

'Vadila je jednu po jednu knjigu i kada je došla do knjige o papi Franji, rekla je da ne voli Papu zato što je pedofil i da se borio protiv svog naroda u vrijeme hunte', ispričao je šokirani Rebić. Nakon što su je prijavili šefu smjene ispričala se i rekla da se to neće ponoviti. Ipak, kako se dalje navodi u tekstu, Izraelci su je odmah kaznili iako ih je Rebić zamolio da ne budu prestrogi prema njoj.

Rebiću to je bio 111. posjet Izraelu i kaže da nikada prije nije imao takve neugodnosti. 'To me je jako iznenadilo, ali što ćete, dogodi se. Ona kao službenica nikako ne bi smjela dopustiti si takve ispade, ali nadam se da neće snositi neke teže posljedice jer se stvarno ispričala nekoliko puta, a izraelska je policija bila vrlo korektna i promptno je reagirala', zaključio je Rebić.

sve osim nogometa

Učitavanje...