TRI GODINE UVJETNE KAZNE

Policajac unesrećenom uzeo mobitel jer je mislio da neće preživjeti?!

30.11.2011 u 15:49

Bionic
Reading

Policajac drenovačke policijske postaje Josip Pejić (28) nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno na tri godine, jer je na očevidu prometne nesreće uzeo mobitel ozlijeđenog vozača i odnio ga kući. Zbilo se to 17. studenoga prošle godine, na cesti između Topole i Vrbanje nedaleko od Županje. Telefon je tri mjeseca kasnije pretragom pronađen u njegovu automobilu. Pejić tvrdi da je mobitel odnio sa sobom jer je zaboravio da mu je u jakni

'Jedan je prolaznik na mjestu nesreće uz automobil pronašao mobitel i predao mi ga, a ja sam ga stavio u džep jakne da ga ne izgubim. Kolega i ja bili smo uz ozlijeđenoga, pljuskali ga, mislili smo da neće preživjeti', kazao je Pejić jučer na Županijskom sudu u Osijeku. Ozlijeđeni vozač i vlasnik mobitela inače je poznati županjski liječnik Šefket Šabanović kojega je Pejić i prepoznao.

'Nakon posla otišao sam žurno kući jer sam sutradan imao svinjokolju pa sam morao sve pripremiti. Na mobitel sam potpuno zaboravio, zimsku jaknu u kojoj je bio nisam nosio iduća tri-četiri dana jer nisam ni radio', kazao je. Kada ga je, nastavio je, nekoliko dana potom kolega pitao za mobitel, sjetio se da je kod njega. No nije se, tvrdi, usudio nikome ništa reći kako ga ne bi proglasili lopovom.

'Znam da sam pogriješio, ali blokirao sam se. Strahovao sam od otkaza, sam hranim suprugu i dijete koje se tek bilo rodilo. Išao sam dva, tri puta na doktorovu adresu kako bih vratio telefon njegovoj supruzi, ali nikoga nisam zatekao. Kasnije sam doznao da je bila s njim na liječenju u Zagrebu', branio se. Kada ga je krajem veljače nazvao šef, dodao je, sve mu je rekao.

Sudsko vijeće nije povjerovalo u njegovu obranu da je zapravo riječ o nemaru. Osuđen je zbog zlouporabe ovlasti. Pejić je bio tri mjeseca suspendiran, ali vraćen je na posao.