DOGOVOR RAVNATELJA

U Splitu se zabranjuju mobiteli u svim osnovnim školama. Ovo su iznimke

03.10.2023 u 20:29

Bionic
Reading

Split u potpunosti zabranjuje korištenje mobitela u svim osnovnim školama. Odluku su zajednički donijeli tamošnji ravnatelji

Zajedničkom odlukom ravnatelja, Split u potpunosti zabranjuje korištenje mobitela u svim osnovnim školama. Ravnatelji su poručili da izbora nije bilo jer već su i u najmlađoj dobi zabilježeni slučajevi ovisnosti o mobitelima. Prije stupanja odluke na snagu, svaka od 29 škola morat će donijeti pravilnik za koji će biti potrebna suglasnost vijeća roditelja.

Međutim, bit će nekih iznimki.

'Mobitel je koristan uređaj tako da će moći koristiti sva djeca koja imaju određene zdravstvene teškoće zbog kojih im je potreban. Na primjer, djeca koja imaju dijabetes će moći očitati glukozu', objasnio je Davor Šimić, predsjednik aktiva ravnatelja splitskih osnovnih škola za Dnevnik Nove TV.

Istaknuto je kako su u prošloj školskoj godini imali nekoliko slučajeva gdje su učenici neovlašteno snimali i objavljivali fotografije i videe po društvenim mrežama čime su počinili prekršaj kojim se bave druge nadležne institucije.

'Škole ovime ne šalju poruku samo učenicima, već prvenstveno roditeljima, da ograniče uporabu mobitela i boravak djece na internetu. Djeca mobitele sa sobom nose i na spavanje. Dakle, ako dijete u spavaću sobu nosi mobitel, ono ne ide spavati', dodao je.