BIBLIOBUS BANSKIH DVORA

Polančecova knjiga uskoro na kioscima

30.09.2010 u 13:01

Bionic
Reading

Najiščekivanije štivo godine, a možda čak i desetljeća, knjiga Damira Polančeca radnog naslova 'Pisma iz Remetinca' mogla bi do kraja godine ugledati svjetlo dana

Poznato je da je iza zatvorskih rešetaka Polančec počeo pisati knjigu u 42 dijela, od kojih je svako poglavlje posvećeno nekoj od afera u koje su upetljana mnoga aktualna ministarska imena, vjerojatno nimalo oduševljena Polančecovim novootkrivenim spisateljskim darom.

U međuvremenu, 'prodani' je neke stvari već i naglas izrekao, pa su ga 'braća i sestra' izbacili iz stranke, ali Polančec i dalje marljivo piše.

'Premda je zauzet pripremom za suđenja, pa je to malo usporilo stvari, Polančec piše knjigu i ona bi mogla narednih tjedana, mjeseci ugledati svjetlo dana', kazao je tportalu njegov odvjetnik Anto Nobilo, koji bez Polančecovog odobrenja i dalje ne može ništa govoriti o navodnim aferama.

S obzirom da je nedavno u intervjuu za Radio 101 izjavio da 'Polančec još uvijek važe izaći ili ne s time te da je sigurnosni rizik prevelik', čini se da bivši potpredsjednik Vlade više straha nema, ili da usprkos njemu želi reći što ima.

No u zraku je ipak ostalo visjeti pitanje prijeti li netko Polančecu i njegovoj obitelji. Nobilo kaže da 'nisu registrirali nikakve prijetnje, ali da su se nedavno u kući Polančecovih roditelja pojavile osobe koje su se lažno predstavile kao novinari', no više detalja nije mogao iznositi.