KIŠE NI NA OBZORU

Polako se vraćaju vrućine do +35

13.08.2012 u 14:10

Bionic
Reading

Nakon nekoliko dana ugodnijeg vremena temperature će u cijeloj zemlji od utorka ponovno polako rasti tako da bi maksimalci za vikend ponegdje, osobito na Jadranu, mogli dosegnuti 35 stupnjeva Celzijevih. Nastavit će se vedro i suho vrijeme, tako da priželjkivanih kiša do daljnjega nema na vidiku

U utorak će u unutrašnjosti biti pretežno sunčano mjestimično s umjerenom naoblakom. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura kretat će se od 11 do 15°C, a najviša dnevna od 25 do 29°C.

Na Jadranu će u utorak biti pretežno sunčano, ujutro uz mjestimice umjerenu buru, a danju jugozapadni i zapadni vjetar. Jutarnja temperatura kretat će se od 17 do 22°C, a najviša dnevna od 29 do 33°C.

U srijedu će u kopnenom području biti pretežno sunčano i malo toplije. Vjetar će biti većinom slab. Jutarnja temperatura bit će od 13 do 17°C, a najviša dnevna od 26 do 30°C.

Na Jadranu će u srijedu biti sunčano i vruće. U noći i ujutro puhat će slaba i umjerena bura, a danju jugozapadnjak. Jutarnje temperature kretat će se od 19 do 24°C, a najviše dnevne od 30 do 34°C.

U četvrtak će na kopnu biti djelomično sunčano uz više oblaka na sjeverozapadu zemlje potkraj dana. Vjetar će biti većinom slab sjeveroistočni. Jutarnja temperatura bit će od 14 do 18°C, a najviša dnevna oko 30°C, ponegdje i malo viša.

Na Jadranu će u četvrtak biti većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Ujutro će biti od 20 do 25°C, a danju od 30 do 35°C.

U petak će na kopnu biti pretežno ili djelomično sunčano uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka neće se bitno mijenjati u odnosu na četvrtak i uglavnom će se držati oko 30°C.

Na Jadranu će biti sunčano uz umjerenu, ponegdje i pojačanu buru i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka neće se mijenjati u odnosu na četvrtak.

U dane vikenda nastavit će se većinom sunčano i vruće vrijeme s temperaturama koje će u unutrašnjosti biti oko 30 ili malo više, a na Jadranu i u Dalmatinskoj zagori ponegdje i do 35°C.

Kiše ni ovaj tjedan nema na vidiku pa se suša, koja je već uzrokovala goleme štete u Slavoniji i Dalmaciji, nastavlja i dalje, naglasio je Kristijan Božarov, predsjednik udruge Crometeo.

Zanimljivosti

14. kolovoza 1716. u Zagrebu je pala 'silna solika i tuča'.

15. kolovoza 1537. u Bologni je padala strahovita tuča. Po zapisima komadi su bili i do 14 kg.

16. kolovoza 1981. temperatura u Kninu je bila 40°C.