ŠTO JE PJESNIK HTIO REĆI?

Pokvareni telefon između Gjurkovića i Povjerenstva za sukob interesa

05.07.2013 u 14:58

Bionic
Reading

Nešto nalik igri 'pokvareni telefon' odigrava se na relaciji Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i saborskog zastupnika Srđana Gjurkovića

Povjerenstvo je na današnjoj sjednici davalo mišljenje o upitu koji im je Gjurković poslao. U njemu stoji: 'S obzirom da obnašam dužnost predsjednika Odbora za financije i državni proračun Hrvatskog sabora, ljubazno molim očitovanje u pisanom obliku, da li imam pravo na vijećničku naknadu u Gradskom vijeću Grada Splita, odnosno rad u odborima.'

Povjerenstvo je ustvrdilo da nema pravo na vijećničku naknadu te da nema pravo na naknadu za rad u saborskom Odboru. Pojasnili su da mu se rad u saborskom Odboru već honorira kroz veći koeficijent saborske plaće.


Povjerenstvo je tako barem shvatilo iz Gjurkovićevog nepreciznog upita. Iz saborskog kluba HNS-a nam pak kažu kako on nije tako mislio. Htio je pitati ima li pravo na naknadu za rad u splitskom gradskim odborima, ne u saborskom.

Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kaže nam kako je moglo doći do zabune te kako će to riješiti sa samim Gjurkovićem. Sve to, poručuje, ništa ne mijenja. Gjurković nema kao saborski zastupnik pravo na vijećničku naknadu niti na naknadu za rad u splitskim gradskim odborima.