ŠVERC DROGE PREKO GRANICE

Pokušao u Hrvatsku unijeti 27 kilograma marihuane

07.12.2011 u 10:31

Bionic
Reading

Čak 27 kilograma marihuane pokušao je preko granice kod Tovarnika u Hrvatsku unijeti 33-godišnji vozač teretnog automobila iz Lazarevca, gradića u Srbiji, no u tome su ga spriječili hrvatski policajci i carinici

Opojna droga nalazila se u ukupno 94 paketa koji su bili raspoređeni iznad vozačeva sjedala u kabini teretnog automobila marke Scania koji su policija i Carina pretražili po nalogu Županijskog suda u Vukovaru.

Vozač iz Srbije, 33-godišnjak, na Međunarodni cestovni granični prijelaz Tovarnik došao je preksinoć oko 23,45 sati, no budući da se sumnjivo ponašao pred službenicima granične policije i Carine, uslijedila je detaljna kontrola vozila.

Tijekom kontrole teretnog automobila, u kabini vozila, u prostoru iza ležaja uočen je vakumirani paketić biljne materije zeleno-smeđe boje, izgleda karakteristična za drogu tipa marihuane. Kasnije su iznad sjedala pronađeni i ostali paketići s drogom teški ukupno 27 kilograma

Uz prijavu zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga, 33-godišnji srpski državljanin jutros je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.