bocnuo plenkovića

Pojavio se Kolakušić: 'U veljači ću biti izabran za predsjednika Hrvatske'

02.07.2019 u 19:12

Bionic
Reading

Paralelno sa summitom europskih čelnika u Bruxellesu, u Europski parlament u Strasbourgu su po prvi puta sjeli zastupnici devetog saziva, među njima i 11 hrvatskih predstavnika. Sve to pratila je RTL Televizija koja je u razgovarala s europarlamentarcem Mislavom Kolakušićem.

Kolakušić je na početku razgovora komentirao sve ovo što se događa u Bruxellesu: "Ovdje se radilo u unaprijed smišljenom igrokazu, a na kraju dolazimo do onoga da cijelu priču u EU vode Francuska i Njemačka. Mi nemamo EU kakvu bismo trebali imati, da smo svi jednaki", kazao je Kolakušić za RTL.

Komentirao je i isticanje Plenkovića kao navodnog kandidata za neku od funkcija. "To je bio marketinški potez. Nemam favorita od ovih kandidata. Drže se strogo pravila jer to njima odgovara. Slika Europe se u potpunosti mijenja. Nezavisni klub ima 57 zastupnika. Plenković je sudjelovao u igrokazu koji mu je trebao podignuti rejting", tvrdi Kolakušić.

Na pitanje hoće li se kome prikloniti i ostaju li nezavisni, Kolakušić kaže: "Ostajemo nezavisni, sada vodimo razgovore da probamo oformiti novi klub. Koji je odmaknut od bilo kakve ideologije. O tome kojem ćemo se odboru prikloniti ne ovisi o nama", tvrdi i dodaje:

"Politika se vodi i u Hrvatskoj i EU. Zastupat ćemo isto, borba protiv korupcije. U svakom od tih odbora se može raditi protiv korupcije", jasno će. Na pitanje gdje je nestao nakon izbora, Kolakušić poručuje:

"Završili su izbori. Trebalo je vidjeti rezultate izbora. Rezultati izbora su vrijedni i kažu da koalicija HDZ-a i SDP-a nije dovoljna. S 445.000 glasova osvojili su osam mandata. Promjene u Hrvatskoj dolaze i to već na predsjedničkim izborima", jasno će.

Na pitanje do kada ostaje u EP-u, odgovara: "Dok u veljači ne budem izabran za predsjednika države. Početkom listopada će biti objavljen moj program", kaže.

  • +22
Mislav Kolakušić - ilustracija Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL